Sabah ekibinden Vali Oğuz’a ziyaret

13 Kasım 2012 18:18

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) ve Sabah Akdeniz Bölge Temsilcisi Mevlüt Yeni, Sabah Akdeniz Yayın Koordinatörü Uğur Keskin, Haber Müdürü Öner Şan, Reklâm Koordinatörü Peri Çelik, Turkuvaz Dağıtım Pazarlama Bölge Müdürü Ufuk Hızır, Sabah Akdeniz Isparta Muhabiri Muhsin Tufan ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Antalya Sabah Gazetesi olarak bölgeyi önemsediklerini belirten Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) ve Sabah Akdeniz Bölge Temsilcisi Mevlüt Yeni; “Biz Sabah Akdeniz olarak bölge ekonomisinin ve sosyal hayatın gelişmesine her zaman katkı sağlamak istiyoruz. Bu manada karşılıklı olarak neler yapabileceğimizi görüşmek üzere Sayın Valimizi ziyaret ediyoruz.

BAŞKAN YENİ; “ISPARTA BİZİM ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR ŞEHİR”

Isparta bizim önem verdiğimiz bir şehir. Antalya’da çok Ispartalı yaşıyor, o bakımdan Antalya ile Isparta’yı birbirinden ayırmak mümkün değil. Birlikte ortak projeler üretmek gerekiyor, Antalya ile Isparta’nın değerlerini kucaklaştırmak gerekiyor” dedi.

Isparta’nın gazetecilik mesleği bakımından önemli bir vilayet olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Burada örnek bir basın camiası var. Isparta menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden, bölge ve ülke menfaatlerinde aynı düşünceye sahip olan bir camia var. Karşılıklı hoş görü ve saygı çerçevesi içerisinde hareket eden bir camia var” dedi.

VALİ OĞUZ; “HER ŞEHRİN BİR KABİLİYETİ VARDIR”

Şehirlerinde insanlar gibi kişilikleri, kimlikleri, kabiliyetleri olduğunu belirten Vali Oğuz; “Isparta adeta ilimle çevrili bir mutluluk hazinesi gibi bir yer. Tarihi ve kültürel geçmişi bakımından çok önemli bir yer. Onun için insanlar Isparta’ya gelirken herhangi bir coğrafyayı ziyarete geliyor gibi değil de bir ilim deryasına geliyor gibi gelmeli ve buradan mutluluk içerisinde ayrılmalı. Basın dünyası konuyu bu şekilde ele alırsa Isparta daha fazla ilgi çeker.

Günümüz dünyasında son 10–15 sene ağırlıklı olmak üzere ilim şehirleri oluşturulmuştur. Avrupa’da 45 şehir ilim şehri olarak ilan edilmiş ve bu yönde gelişmeler sağlanmıştır. Bizde Isparta olarak böyle bir projemiz vardır. Başlığı; ‘İlim Şehri Isparta’dır, alt başlığı ise, ‘Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf’tır. İnşallah yaşayanlar bunu görecekler burası bir çekirdek gibi Türkiye’nin bir ilim merkezi olacaktır. Antalya’nın buraya yakınlığı bu projeyi kolaylaştıran bir husustur, buna bağlı olarak da bu proje tam manasıyla gerçekleştiğinde Antalya Isparta’ya yakınlığıyla övünecektir.

Şehirlerin kimlikleri, kabiliyetleri vardır. Burada Antalya’nın, Isparta’nın ve Burdur’un farklı farklı özellikleri vardır ve bu bir zenginliği meydana getirir. Bunu ona benzetmeye, onu buna benzetmeye kalkarsanız hata edersiniz, zarar edersiniz ve var olan zenginliği de kaybedersiniz” dedi.

Bu haber 1388 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...