Altınbaşak’tan büyük başarı

29 Temmuz 2015 18:57

Altınbaşak Eğitim Kurumları 2015 Üniversite Yerleştirme Sonuçlarında elde ettiği neticelerle başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yerleştirme Sonuçları  ile ilgili  bilgi veren Altınbaşak Anadolu Lisesi Okul Müdürü  Lütfü TUNÇ şunları söyledi.

 “Bu sene 124 öğrencimiz Üniversiteye yerleşti. Bu Öğrencilerimizin dağılımı şu şekilde :        27 Tıp Fakültesi, 13 Hukuk Fakültesi, 19 Beslenme, Diş, FTR gibi sağlık bölümleri, 23 Mühendislik - Mimarlık, 24 Eğitim – Fen Edebiyat, 18 İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi”

Ülkenin önde gelen üniversitelerine yüksek kaliteli eğitimle donatılmış öğrencileri yerleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Altınbaşak Anadolu Lisesi Müdürü Tunç, “Her sene ülkemizin ihtiyacı olan kalitede öğrencilerimizi ülkemizin güzide üniversitelerine yerleştiriyoruz. Yaklaşık çeyrek asra varan eğitim tecrübemizle Isparta’mızı Türkiye’de, Türkiye’yi de dünyada en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bu sene 20. dönem mezunlarımızı verdik. Bu öğrencilerimizle birlikte yaklaşık bin 500 öğrenci okulumuzdan mezun olmuş oldu. Bu mezunlarımızın yüzde 90’ı üniversiteli oldu. Üniversiteden mezun olan öğrencilerimizden hakim, savcı, kaymakam, doktor, diş hekimi, hemşire, eczacı, avukat, mali müşavir, öğretmen, öğretim üyesi gibi aklımıza gelebilecek meslek sahibi olanlar var. Ben onlara da mesleklerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuşuyor.

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları’nın geçmişi hakkında da bilgiler veren Tunç, eğitime 1992’de 26 öğrenci ile başladıklarını anlatıyor. Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları  bünyesinde 1992-1993 eğitim-öğretim döneminde Özel Altınbaşak  Lisesi ve 1993-1994  eğitim-öğretim döneminde Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu ve 1995-1996 eğitim-öğretim döneminde Özel Altınbaşak Bedri Ayhan  Lisesi’nin hizmete açıldığını söylüyor. Tunç’un verdiği bilgilere göre; Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları’nda üç farklı kampüste 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başı itibarıyla yaklaşık bin 500 öğrenci ile eğitime devam ediyor.

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...