Karma OSB’de dönüşüm tamamlandı

29 Temmuz 2015 18:57

Deri OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesi için devam eden 3 yıllık süreç tamamlandı. Karma OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak, yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini belirterek, ‘’3 ila 10 bin m2 arasında arsa tahsis edebiliriz’’ dedi.

Deri OSB’nin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi için üç yıldır devam eden süreç tamamlandı. Bakanlıktan olur yazısının gelmesinin ardından imar revizyonunu yaptıran Deri OSB yönetimi planını askıya çıkardı. Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak Karma OSB’nin önündeki tüm engellerin kalktığını söyleyerek “Yatırım yapacak işadamlarının taleplerini bekliyoruz. Gelsinler yerlerini gösterelim” dedi. Plan onaylandıktan sonra Deri OSB resmen Karma OSB unvanına kavuşacak ve dericilik dışındaki alanlarda da yatırım yapılabilecek.

Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Bıtrak, Deri OSB’de yatırım yapan firmaların büyük sıkıntılarla bugünlere geldiğini anlattı. Dönüşüm sonrasında bütün sıkıntılarının gideceğini söyleyen Bıtrak, yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi. Aradan geçen süreci değerlendiren Bıtrak şunları söyledi; ‘’Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasından bu yana eski yerimizde bulunan 62 deri esnafımızın tamamının buraya gelmesi istenen düzeyde olmadı. Planladığımız gibi 62 parseli dolduramadık. Sadece 31 firma katılım sağladı. Yüzde 50’lik bir kayıp yaşadık. Biz bu kaybı doldurmalıyız dedik, bekledik ama bu süreç içinde de gelen olmadı. Yalvaçlı derici esnafımızla bağlantı kurduk yine olmadı.

KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR

Tabi bir yandan da çalışmalarımıza devam ettik, arıtmamızı tamamladık, maliyetlerimiz çok arttı. Bu artışı 31 esnafımızın karşılama imkânı zorlaşmaya başladı. Altyapının geri ödemesi vardı. Biz ne yapalım diye düşündük ve 3 yıl önce deri ihtisas organize sanayinin karma organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi için karar aldık. Deri ihtisas OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesinde mevzuatla ilgili sıkıntılar oluştu. Bir yandan sıkıntıların aşması için görüşmelerimize devam ettik bir yandan da borçlarımız da devrede geri ödemelerimizi yapamaz olduk alt yapı arıtma borcu derken çok sıkıntıya düştük. 3 yıllık süreç içerisinde gerek Valimizle, gerek milletvekillerimizle, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla birlikte Ankara ile temaslarımız daha da fazlalaştı. Biz borçlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz ve deri ihtisas OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesi hem bizi rahatlatacak hem e yeni yatırımcıların önü açılacak dedik. Milletvekillerimiz ilgilendi ve nihayet karar çıktı. Biz bu sürece destek veren Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ile kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederiz.’’

YATIRIMCILAR TEŞVİKLERDEN FAYDALANABİLİYOR

Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini belirten Bıtrak, “Yatırım yapmak isteyen orta ölçekli firmalarımızın müracaatları halinde 3 bin ile 10 bin metrekare arasında arsalarımız tahsis edilecek. Böylece hem ilimiz ekonomisine, istihdamına katkı sağlanacak hem de altyapı ve arıtmaya olan borçlarımızı kolaylıkla ödeyebileceğiz. Yeni yatırımcıları bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...