Kasap esnafı dertli..

29 Temmuz 2015 18:58

Kasaplar, Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, yeni çıkan kanunla kasapların markasız kasap sucuk, köfte veya kıyma satamamasını eleştirdi. Erdeğer, ‘’Bir aile geldi ve 2 kg köfte almak istedi. Bunu hazırlamak en az 1 saat. Aile bekleyebilecek mi?’’ dedi.

Kasaplar, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda artık hazır şekilde, markasız kasap sucuk, köfte ve kıyma satamayacak. Bu ürünler artık müşterinin yanında hazırlanacak. Ancak bu uygulama birçok kesimi mutlu ederken esnaf kesimini zor duruma düşürdü. İlk tepki de Kasaplar, Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’den geldi.

DOĞRU BİR YASA DEĞİL

Çıkan kanunun esnaf ve halk için doğru olmadığını savunan Erdeğer, ‘’Bu kanunla kasaplarımız büyük markaların malını satmak zorunda kalıyor. Ancak özellikle Isparta esnafımızı hijyen konusunda çok duyarlı. Bir ailemiz kasaba geldi diyelim ve 2 kg köfte istedi. Kasabın bu köfteyi gözleri önünde hazırlaması en az 1 saati bulur. Müşteri bunu nasıl bekleyecek? Bundan esnafımız zarar görürüz. Federasyonla bu konuyu istişare ettik ve dava açıldığını söylediler. İnşallah kazasız belasız bu işten sıyrılırız’’ diye konuştu.

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...