“Bu olayı asıl tartışması gereken kişiler değil, tartışmaması gereken kişiler konuşuyor”

29 Temmuz 2015 19:04

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ‘’İl Özel İdaresi’nin ve 203 köyün hakkının sırf Isparta’da yurt yapılsın diye yüzde 7 ile verilerek bir müteahhit tarafından bu şekilde kullanılması serbest bırakılırken, 200 bin kişinin kullanacağı otoparkın üzerine gelinmesi tamamen siyasi bir olaydır” dedi.

Isparta Belediyesi, Çelebiler Mahallesi’nde yapacağı yer altı otoparkı için eski Özel İdare binasının alanını İl Genel Meclisi’nden istemesi üzerine Böcüzade ile takası gündeme gelmişti. Yapılan görüşmelerde Özel İdare arsasına karşılık İl Genel Meclisi son teklif olarak Böcüzade’den 11 bin m2’lik bir yer talebinde bulunmuş fakat Başkan Günaydın bunun mümkün olmadığını belirtmişti. Son gelişmeler üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ile Başkan Günaydın basın aracılığıyla tartışma yaşamıştı. Tartışmaya son olarak MHP İl Başkanı İsa Yalçın da dahil oldu. AK Partili İl Genel Meclisi üyelerini eleştiren Yalçın, “Isparta menfaatleri konusunda sonu nereye giderse gitsin her türlü karşı duruşumuzu göstereceğiz” dedi.

OTOPARK SANKİ KAMUYA KAZANDIRILMIŞ BİR YER DEĞİL!

Isparta Belediyesi’nin şehrin en önemli sorunlarından birisi olan trafiği çözme adına bir otopark çalışması başlattığını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi:  “Bu çalışmalardan birisi de eski özel idare binası olarak bildiğimiz şuanda yeşil alan olarak kullanılan alana denk gelen bir otopark çalışması var. Bu çalışmanın olduğu yerde zamanında konuşulmuş ve Isparta’nın otopark sorununu çözecek yer olarak tespit edilmiş. Bu tespit edilen yeri de kamuoyuna kazandırmak adına belediye ile özel idare arasında bir takım görüşmeler oluyor. Bu görüşmeler 2 kurum yöneticileri arasında yapılırken il genel meclisi komisyonunda da gündeme geliyor. Gündeme gelirken de bizim MHP’li il genel meclisi üyeleri sürekli belediye ile görüşmeler sürecek mi diye soruyorlar. Belediye ile devam ettiğini söyleyip farklı bir konuyu gündeme getiriyorlar. Onun arkasından sanki otopark kamuya kazandırılmış bir yer gibi düşünülmeyip, il özel idaresinin zarara uğratıldığını söylüyorlar.

FEVZİ ÖZDEMİR VE AKP’Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİ RAHATSIZ EDEN NEDİR?

Bu kadar Isparta’yı seven adamlar 5 yıl boyunca oraya çivi dahi çakamadılar. Bina yıkılmadan önce 5 yıl boyunca orayı öyle bıraktılar. Esnafı çıkardılar, esnafı zor durumda bıraktılar. Buda yetmiyormuş gibi o kadar kira getiren yer 5 yıl boyunca bekletilmiş ve o süre içerisinde bir takım projeler gündeme getirilmiş. En sonda orası park halinde kullanılıyor. Belediye oranın altını otopark olarak kullanmak istiyor. Altının otopark olarak kullanılıp üstünün bu şekilde kalmasında acaba Fevzi Özdemir ve AKP’li il genel meclisi üyelerini rahatsız eden nedir? Bunu merak ediyoruz.”

BU OLAYI ASIL TARTIŞMASI GEREKEN KİŞİLER DEĞİL

TARTIŞMAMASI GEREKEN KİŞİLER KONUŞUYOR

Takas konusunda İl Özel İdaresi’nin ticari kaybının olduğunun söylendiğini belirten İsa Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanı da çok açık ve net söyledi. Türkiye’nin her yerinde yurt ihaleleri yapılıyor. Bu ihalelerde mecliste gündeme getirildiği gibi yüzde 25 ile verilirken Isparta’da sırf yurt yapılsın diye yüzde 7 ile verilirken, il özel idaresinin ve Isparta’daki 203 köyün hakkının da bir müteahhit tarafından bu şekilde kullanılması serbest bırakılırken, Isparta’da 200 bin kişinin kullanacağı otoparkın üzerine gelinmesi tamamen siyasi bir olaydır. Bu olayı asıl tartışması gereken kişiler değil tartışmaması gereken kişiler konuşuyor. Bununla ilgili il genel meclisi üyelerimiz bir açıklama yapacaklar. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Isparta menfaatleri konusunda sonu nereye giderse gitsin her türlü karşı duruşumuzu göstereceğiz.

SEVİYE DÜŞERSE BİZ MHP OLARAK SADECE

TAVIR GÖSTERİRİZ, ORADA OLMAYIZ

Basında konuşurken iktidar partisinin il genel meclisi üyesiyim diye bazı hoş olmayan cümleler kullanan il genel meclisi üyelerini seviyeli olmaya davet ediyorum. Siyaset omurgalı yapılırsa bir anlam kazanır. Yoksa seviye düşerse biz MHP olarak sadece tavır gösteririz, orada olmayız. İl genel meclisini de şuandan itibaren takip altına aldık. Isparta’ya kazandırılacak yatırımları önlemek yerine o yatırımlara destek olmaları gerekiyor. En az AKP kadar Isparta’yı düşünen bir partiyiz. Herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor.”

ONURLU BİR DURUŞ GÖSTERECEKSE ÖNCE

SAYIN GÜNAYDIN’A TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİR

Öte yandan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘Günaydın’a o sözleri iade ediyorum” diyen AK Parti Gelendost İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış’a da tepki gösterdi. Yalçın, “Yusuf Ziya Günaydın başkanı eleştirmek yerine ona teşekkür etmesi gerekiyor. 10 yıldır çivi çakamadıkları yolu Yusuf Ziya Günaydın, yapmıştır. Gelendostlu il genel meclisi üyesi olarak eğer onurlu bir duruş gösterecekse önce Sayın Günaydın’a teşekkür etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 891 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...