Mahallenin sorunları bu birimden takip edilecek

30 Temmuz 2015 18:44

Isparta Belediyesi bünyesinde kurulan Muhtarlıklar Müdürlüğüne atanan Ahmet Kaya, 44 mahallenin sorunlarının tek elden sistemli şekilde çözüme kavuşturma gayretinde olacaklarını söyledi.

İçişleri  Bakanlığı'nın  genelgesi doğrultusunda belediye bünyesinde Muhtarlıklar  Müdürlüğü kuruldu. Müdürlüğe Ahmet Kaya atandı.  Kaya, "Bütün belediyelerde  muhtarlarımızın problemlerinin bir an önce çözülmesi ve programlı şekilde takip edilmesi için bu müdürlük kuruldu. Biz de belediye olarak 2016 bütçesini ve müdürlüğün çalışma yönetmeliğini hazırlama aşamasındayız. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra muhtarlarımızla bir program yapacağız. Onlarla çalışma yöntemleri ve tanışma toplantıları yapılacak. Muhtarlarımızla  Isparta  halkına belediye olarak en iyi hizmeti vermek için gayret göstereceğiz" dedi.

44 mahalle muhtarının öncelikle sorunları belediyeye  gelmeden İçişleri Bakanlığını kurduğu sistem üzerinden ilgili müdürlüğe ileteceğini belirten Kaya, " Müdürlüğümüz bu sorunları diğer müdürlüklere koordine ederek hangi  birim müdürlüğü ilgileniyorsa çözüm için o birimi  harekete geçirecek.   Konunun takibi yapılıp yapılmadığı  gibi işleri takip edecek. Isparta   Belediyesi olarak böyle bir sistem olmadan önce de zaten birim müdürlerine muhtarlar  sorunlarını iletebiliyorlardı. Bu artık sistem dahilinde takibi tek bir elden olacak" diye konuştu.  

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...