Dış İlişkiler ve Erasmus Ofisleri Polonya’da Temaslarda Bulundu

31 Temmuz 2015 15:03

Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler ve Erasmus Ofisleri 19–26 Temmuz tarihlerinde Polonya’da bulunan 20 üniversite ile temaslar gerçekleştirdi. Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Haluk Songur rehberliğinde, Dış İlişkiler Ofisinden Arş. Gör. Adem Ali İren, Arş. Gör. Yunus Emre Akbay,  Erasmus Ofisinden Uzman Hande Özdamar Tığlı, Mustafa Kemal Yeğen ve Açelya Sungur’un bulunduğu heyet, 8 gün süren görüşmelerde çeşitli çalıştay ve toplantılarla karşılıklı ilişkileri geliştirdi.

Yapılan görüşmelerde, Erasmus+ programı çerçevesinde mevcut anlaşmaların kontenjanları genişletilerek farklı bölümlerle yeni anlaşmalar imzalandı. Heyet, Süleyman Demirel Üniversitesinin uluslararası arenada gelişimi açısından bütünleşik lisans, yüksek lisans ve doktora  (joint degree, double degree) gibi programların ortak olarak geliştirilmesi noktasında çeşitli ön görüşmeleri yaparak olası iş birliklerine zemin hazırladı.

İlk kez görüşmelerin yapıldığı bazı üniversitelerle de yeni partner üniversite olma noktasında mutabakata varıldı. Görüşmeler sonucunda çeşitli fakülte ve anabilim dallarıyla 20’den fazla yeni anlaşma imzalandı.

 

Bu haber 908 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...