“Isparta’daki önemli bir sorun ortadan kalkacak”

1 Ağustos 2015 10:51

Isparta için büyük önem taşıyan AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi) 2 ay sonra açılıyor.

Isparta’da öğrenci ve genç nüfusunun yoğunluğu nedeniyle büyük bir ihtiyaç olan AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) nihayet açılıyor. Uyuşturucu ve madde bağımlılığının giderek yükseldiği Isparta’da AMATEM ile ilgili müjdeyi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın verdi. Aydın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yeni yerine taşınmasından sonra açılacağını belirterek şu bilgileri verdi:   

 "Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz yaklaşık 1.5 ay sonra yeni yerine taşınacak. Taşınma işleminden sonra Doğumevinin yanındaki binada AMATEM hizmet vermeye başlayacak. İlk etapta poliklinik hizmeti verilecek, daha sonra tedavi hizmeti verilecek. AMATEM hizmetini SDÜ Tıp Fakültemiz ile birlikte verilecek. Böylece Isparta'daki önemli bir sorun ortadan kalkacak."

Isparta'daki bir çok alkol, uyuşturucu ve mg madde bağımlısı vatandaş tedavi olmak istemesine rağmen AMATEM'in en yakın Antalya ve Denizli'de bulunması, bu illerde poliklinik hizmeti verilse dahi tedavi için yatak bulunmaması  nedeniyle büyük bir borun yaşıyor, uyuşturucu illetinden kurtulamıyordu. AMATEM'in Isparta’ya açılması ile birlikte yüzlerce vatandaş yeniden hayata kazandırılmış olacak.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...