ISİAD’dan İzmir Fuarına çıkarma

13 Kasım 2012 18:26

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri İzmir Fuarında düzenlenen ESİDEF 4. İş Geliştirme Platformuna katıldı. 10-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşen etkinliğin 10 Kasım Cumartesi günkü açılışına ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Çınar ve Genel Sekreter Bayram Yeşilyayla katıldı. Ak Parti milletvekilleri İlknur Denizli ve Rıfat Sait, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti ve CHP il başkanları, oda, borsa ve dernek yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde bine yakın işadamı da hazır bulundu.

Platformun açılışında konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, İş Geliştirme Platformu'nu kısa bir aradan sonra yeniden düzenlemenin heyecanı içinde olduklarını söyledi. 2004 yılında 800 işadamı ile yola çıkan ESİDEF'in bugün 9 bin 500 üyeye ulaştığını kaydeden Özkara, "Biz daha büyük hedeflere doğru ilerlemek istiyoruz. Hep olumlu perspektiften bakıp farklı çözümler üretmeyi ve global dünya ile Türkiye'nin entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz. Temel pazarlar dışında gelişen pazarları da inceleyerek, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı istiyoruz." dedi. 172 işadamı derneği ve 40 bin işadamını temsil eden TUSKON'un bir kuruluşu olduklarını belirten Özkara, "Son bir yılda 74 ülkeye 773 işadamı ile birlikte ticaret ve yatırım heyeti düzenledik. Yurtiçi organizasyonlarımızla 26 bin 404 işadamı ile birlikte çeşitli organizasyonlara imza atıldı. İş Geliştirme Platformu'nda Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinden gelen işadamlarının yanı sıra 245 firma, 290 stantta ürünlerini sergileyecek." diye konuştu.

Platformun ikinci günü olan 11 Kasım Pazar günkü bölümüne ISİAD’dan 35 seçkin iş adamı da katılarak fuarı gezdi. ISİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Hüseyin Uslu programın üyeler açısından verimli geçtiğini, bu tip programların hem iç pazar hem de dış pazara yönelik iş adamlarına ufuk kazandırdığını söyledi. ESİDEF’e bağlı 39 dernek ve 9500 üye iş adamıyla ortak hareket ettiklerini söyleyen Uslu, platforma 15 bin katılımcının katıldığını ifade etti.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...