“En büyük sorunumuz barınma”

1 Ağustos 2015 10:58

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, ilimizde her yıl yaklaşık 10 bin öğrencinin KYK sırası beklediğini ileri sürerek ‘’Isparta’nın mevcut yurt kapasitesi öğrencileri barındırmaya yetmiyor. O nedenle yurt yapılması taraftarıyız. Bu konuda yapılacak her projeye destek vermeye hazırız‘’ dedi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen 5’inci üniversitesi unvanına sahip SDÜ’de barınma sorunu giderek artıyor. Bu yıl 18 bin 426 öğrenci daha Isparta’ya gelecek. Üniversitenin hali hazırda 70 binin üzerinde öğrencisi bulunuyor. Fakat barınma sorunu öğrencilerin şu anda en büyük sorunu.

4100 KYK KAPASİTESİNE SAHİBİZ

4100 öğrenci KYK kapasitesine sahip olan Isparta’da hemen hemen her yıl 7 ila 10 bin öğrenci sıra beklemek zorunda kalıyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da yaşanan sıkıntının farkında olduklarını belirterek yurt yapılmasına karşı olmadıklarını savundu.

YURT YAPILMASINI HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUM

Bu sorunun gündemlerinde olduğunu ifade eden Çarıkçı, ‘’Biz her zaman yurt yapılmasını dile getiriyoruz. Bunu her ortamda söylüyoruz. Bu yıl en fazla tercih edilen beşinci üniversite olduk ama barınma konusunda sıkıntılar oluşuyor. Her sene 7 bin öğrenci sırada bekliyor. Kredi Yurtlar Kurumunun yaklaşık 5 bin civarında bir kapasitesi var. Ama yedekte bekleyen öğrenci sayısı daha fazla. O nedenle biz yurt yapılması taraftarıyız. Bu konuda yapılacak her projeye, atılacak her adıma destek vermeye hazırız” dedi.

 

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...