CHP’de kongre tarihleri belli oldu

1 Ağustos 2015 10:59

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, ülkenin 2 aydır hükümetsiz yönetildiğini ve koalisyon kurulamıyorsa hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini bildirdi. Demirkol ayrıca kongre tarihlerinin de belli olduğunu ifade ederek ‘’Erken seçim olursa kongrelerimiz 2016’ya kalır’’ dedi.

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. İlk olarak bu yıl içinde yapacakları kongrelerin tarihlerinin belli olduğunu belirten Demirkol, olası bir erken seçimde kongrelerin yeniden ertelenebileceğine dikkat çekti.

İL KONGRESİ KASIM SONUNDA YAPILACAK

Kongre tarihlerini açıklayan Demirkol, ‘’Aslında kongrelerimizi geçen yıl yapacaktık ama seçim nedeniyle Genel Başkanımız bu yıla erteledi. 15 Ağustos 2015 tarihinde muhtarlık bölgesi mahalle delege seçimlerimizle startı veriyoruz. Her ilçe kendi bulunduğu bölgede delege seçimlerini gerçekleştirecek. Ancak hangi mahallede kaç delege olacağı bildirilmedi. 28 Eylül-25 Ekim 2015 tarihleri arasında da ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Kasım ayı içerisinde ise il kongremiz olacak. İl kongre tarihimizi MYK belirleyecek. Aralık’ta da büyük kurultay düşünülüyor. Ancak erken seçim olursa kongreleri Ocak ayına erteleme durumu var. Koalisyon görüşmelerinin sonucunu bekliyoruz’’ dedi.

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

Öte yandan koalisyon görüşmeleri kapsamında düşüncelerini açıklayan Demirkol, ‘’Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak her zaman ülkenin zor zamanlarında taşın altına elimizi koyarız. Son günlerde terör olayları arttı. Ülke iyi yönlere gitmiyor. Bunun önlenmesi için büyük bir koalisyonun kurulması lazım. Bu boşluğu piyasalar da kaldırmadı. Türkiye 2 aydır hükümetsiz. Eğer koalisyon kurulamıyorsa hemen erken seçime gidilmeli. Biz parti olarak erken seçime de hazırız. Eğer erken seçim olursa bizim için ön seçim takvimi yetişmez. Mevcut adaylarla mı gideceğiz ya da genel merkez mi aday gösterir onu ben de bilmiyorum. Genel merkezin vereceği karara saygı duyarız.

OPERASYON ÇÖZÜM DEĞİL

Herkes kardeş ve barıştan bahsediyor ama silahlar bir türlü susmuyor. Adamın elinde silah varken sen masaya oturursan durum aynen böyle olur. 13 yıldır söyledikleri çözüm sürecinin geldiği yer burası. Operasyonlara karşı değiliz ama bu operasyonlar neden Suruç olayından sonra başladı. Madem bu adamlar suçluydu neden önce alınmadılar? Operasyon da çözüm değil. Zamanında silahlı mücadeleyi çok yaptık. Bunu mutlaka meclisteki partilerin çözmesi lazım’’ diye konuştu.

İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMAK ONUN HADDİNE DEĞİL

Diğer taraftan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in erken seçimde CHP’den tasfiye edilecek milletvekilleri listesini yayınlaması ve içlerinde Isparta milletvekili İrfan Bakır’ın da olduğunu iddia etmesine yanıt veren Demirkol, ‘’Melih Gökçek bildiğimiz Melih Gökçek. Boş kaldığı zamanlar mı yoksa hobi olarak mı kullanıyor CHP’yi konuşmayı çok seviyor. CHP’de tasfiye edilecek milletvekilleri diye bir açıklama yapmış. Melih Gökçek kendi işine baksın. Ankara’yla uğraşsın. Ankara gittikçe yaşanmaz bir kent haline geliyor. Bir yağmur ve afette Ankara’nın durumunu görüyoruz. Bizim iç işlerimize karışmasın. Bu Melih Gökçek’in haddi değil’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...