“Kaliteli bir İletişim Fakültesi kurma iddiamız var”

1 Ağustos 2015 11:01

SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı, Isparta’ya çok kaliteli bir İletişim Fakültesi kazandırma iddiası içinde olduklarını belirterek, ‘’Benim açımdan pozitif ayrımcılık yapılacak bir yer. Hem okulunu kuracağız hem de laboratuvarını oluşturacağız. Okul eski havasını tekrar yakalayacak’’ diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve beraberindeki çok sayıda gazeteci dün SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’yı makamında ziyaret etti. SDÜ’nün Isparta’nın gözbebeği olduğuna dikkat çeken Başkan Karahan, ‘’Üniversitemiz her konuda rol model olmaya çalışıyor. Bu nedenle üniversite çalışanlarını kutluyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda her zaman medya çalışanları olarak üniversitemizin arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz’’ dedi.

BEN BU MEMLEKETİN EVLADIYIM

Öte yandan Rektör Çarıkçı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek SDÜ-basın camiası arasındaki ilişkiyi daha da öteye taşımak için gayret göstereceğini bildirdi. SDÜ rektörü olmanın kendisi için çok farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Çarıkçı, ‘’Üniversitede 1992-1993’de başlamıştım. Burada olmak benim açımdan da farklı bir anlam taşıyor. Ben de Ispartalı ve buranın evladıyım. Böyle bir yük görev üstümüze kalmış oldu. Ben de bu ağırlığı hissediyorum. Görevi hakkıyla ve doğru şekilde yapmak herkes için önemli ama ben buranın evladı olduğum için ayrı bir önemi var’’ dedi.

ÇOK KALİTELİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPMA İDDİAMIZ VAR

Eşinin de Radyo Televizyon mezunu olduğunu ve bu nedenle gazetecilik mesleğine çok da uzak olmadığını dile getiren Çarıkçı, ‘’Bu nedenle iletişim sektörüne ulaştırma görevlisi olarak girdim diye arada espri yapıyorum. Çünkü yaptıkları ödevlerde şoförlüğü ben yapıyordum. O yüzden iletişim fakültesi dekanlığını çok büyük hevesle kabul ettim. İletişim Fakültesi’ni şimdi çok değerli ve güvendiğim arkadaşa emanet ettik. İletişim Fakültesi meselesindeki genel sorunları biliyoruz. Buraya çok kaliteli iletişim fakültesi yapma iddiamız var. İlk aşamada Akdeniz Üniversitesi’ni geçecek bir iletişim fakültesi derdimiz var. Benim açımdan pozitif ayrımcılık yapılacak bir yer. Medya üzerine altyapı çalışmaları yapacağız. Hem okulunu kuracağız hem laboratuvarını oluşturacağız. Okul radyo yayınları yaptığı dönemdeki havasını tekrar yakalayacak’’ diye konuştu.

NİTELİKLİ ÖĞRETİM ÜYESİ ARIYORUZ

Bu arada İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler Bölümünün 2’inci yılına girdiğini ve bölümde doluluk sorunu yaşanmadığını ifade eden Çarıkçı, ‘’3 bölüm daha var; Grafik, radyo tv ve sinema ile gazetecilik. Bu 3 bölümde öğretim üyesi problemimiz var. İletişim alanında çok kolay bulunmuyor öğretim üyesi. Doktora bitirmiş insanlara ihtiyacımız var. Başvuruları alıyoruz ve pozitif ayrımcılık yapacağız. Biz nitelikli öğretim üyesi istiyoruz. Başvuru oluyor ama hepsini kabul etmiyoruz. Nitelikli olması lazım. Bir tane daha bölümü en azından gelecek sene açmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...