“Haksızlıklar bağışlanamaz”

13 Kasım 2012 18:27

Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Büyükşehir Belediye Kanunu'nun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik haksızlıklar içerdiğini söyledi. ''Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden Adalet ve Kalkınma Partisine mensup milletvekillerine, 'Dağdakilerin silahla yapamadığını, parmaklarınızla yapmayınız. Bunun vebali çok ağırdır' uyarısında bulundum’ diyen Öner, ''AKP'li vekiller hiçbir uyarıyı dikkate almadılar. Bunun hesabını çocuklarına ve torunlarına karşı veremeyecekler. Aziz Milletimiz sandıkta gereken dersi onlara verecektir'' dedi.

 İsim vermeden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, 'Türk Bayrağı'nın yanına bir bayrak daha konsa ne olur?' sözünü hatırlatan Öner, ''İçişleri Komisyonunda İçişleri Bakanına sordum; 'Bu söyleme karşı ne yaptınız, ne yapabildiniz sayın bakan' dedim, gıkı çıkmadı. Bu kişi bunu söylerken sade bir büyükşehir belediye başkanıydı, ilin tamamından sorumlu, bütün şehrin, özerk vilayetin belediye başkanı değildi. Şimdi nüfuz alanı, yetki alanı, görev alanı, etki alanı tüm vilayetin sınırlarına ulaşmış bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak daha vahim davranışlara girerse, buna içişleri bakanı ne yapabilecek? Sayıları artarsa ne olacak?'' diye sordu.

Türkiye'nin yeni bir talan senaryosuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Öner, "Bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yetkilerini, diyelim ki, bin kilometre kare alandan 25 bin kilometre kare alana çıkardınız. Bunun dolaylı etkileri hakkında hükümetin bir fikri var mı? Hizmet adı altında Ülke kaynaklarının peşkeş çekilmesini, Milletimiz sağduyusuyla değerlendirecektir" dedi. 

AKP iktidarının ateşle oynadığını savunan Öner, "Biz kendimize yapılan haksızlıkları hoş görebiliriz ama Ülkemize, Ulusumuza, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğine yönelik haksızlıkları bağışlama hakkımız yoktur. Sorumluluklarımız bize böyle bir hak tanımamaktadır. Bu hakkı kötüye kullananlar da sonuçlarına çok geçmeden katlanmayı öğreneceklerdir" diye konuştu. 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...