MHRS sistemi ile sıra beklemeden muayene olun

3 Ağustos 2015 16:03

Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, vatandaşların sıra beklemeden muayene olabilmesi için Alo 182 nolu telefon veya internet ile randevu alınabileceğini belirterek; “Hastalarımızın yarısı bu yolu kullanarak tedavi oluyor” dedi.

Hastanede zaman zaman MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi ) ile ilgili broşür dağıtımı yaparak bu konuda vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Bakanlığımız geçtiğimiz yıllarda hasta randevuları konusunda kısa adı MHRS olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi uygulaması başlattı. Bu uygulama ile vatandaşlarımızın sıra beklemesine gerek kalmadan telefon veya internet ile randevu alınabilmekteyiz. Alo 182 randevu hattı ile Isparta’daki Tüm Devlet Hastanelerinden randevu alınabilmektedir” dedi.

Vatandaşların Hastaneye gelmeden önce Alo 182 Hattını arayarak randevu almalarını istedi ve bunun kendileri açısından da iyi bir durum olduğunu vurgulayan Yönetici Yavuz; “Hastane Randevu Merkezi, Alo 182; Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir projedir. Sağlık Bakanlığımız, hastanelerde oluşan kuyrukları engellemek halkın daha rahat sağlık hizmeti alabilmesini sağlamak için Alo 182 (MHRS) Merkezi Hastane Randevu Sistemini hizmete sunmuştur. İlimizdeki tüm hastaneler ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine randevu alınarak başvurabilirsiniz .

Öte yandan; Alo 182 Hakkında bilinmesi gerekenleri de hatırlatan Yavuz; “Alo 182 Hastane Randevu hattını aradığınızda yalnızca telefon görüşmesi ücretini ödersiniz. Sağlık Bakanlığının bu hat üzerinden gelir elde etmesi yada telefon hattınıza bir başka ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. Her telefon operatörünün kendi ücret tarifesi vardır ve operatörünüz ile aranızdaki sözleşme ile belirlenmiştir. Web üzerinden alınan randevular ücretsizdir. Hastane Randevu Merkezi, Vatandaşlarımızın Alo 182 hattını arayarak veya internet üzerinden, Sağlık Bakanlığına bağlı Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu almalarını sağlayan bir hizmettir” dedi. 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...