KİPA’nın yeri ile Otogar takas edilmesi düşünülüyor

3 Ağustos 2015 16:22

KİPA’nın boşalttığı ve IYAŞ’ın satın aldığı alanla otogarın takas edileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Şu anda taraflardan herhangi bir açıklama gelmez iken yapılacak olan takasın iki taraf için de en doğrusu olacağı kanaati var.

Kamgarn Tekstil'e ait araziyi satın alarak 24 Mart 2011 tarihinde faaliyet vermeye başlayan Tesco Mağazalarına Bağlı Kipa Extra 26 Ocak 2015 tarihinde faaliyetini durdurmuştu. Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren KİPA Extra'nın kapanmasının ardından boşalan yeri tam 3 ay sonra 28 Nisan’da IYAŞ şirketler grubu satın almıştı. O günden bu yana atıl vaziyette duran AVM’nin akıbeti de merak konusu olmuş IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, birkaç proje üzerinde çalıştıklarını ve bu alanı en iyi şekilde değerlendireceklerini açıklamıştı. Şimdi gündeme düşen bir iddia duyanları heyecanlandırıyor.

KİPANIN YERİ İLE OTOGAR TAKAS EDİLMESİ KONUŞULUYOR

İddiaya göre IYAŞ’a ait eski KİPA’nın bulunduğu alan ile otogar takas edilecek. Bilindiği üzere otogarın bulunduğu alanda IYAŞPARK AVM’de hizmet veriyor olması o bölgenin ciddi anlamda yoğunlaşmasına neden olmuş bu durumdan özellikle trafik olumsuz anlamda etkileniyordu. Otogarın bu alandan kaldırılması bölgenin ciddi anlamda rahatlaması anlamına geliyor. Zaten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da otogarı buradan kaldıracağını şehrin içinde kaldığını sürekli dile getiriyordu.

ÇÜNÜR’LÜLERLE ANLAŞAMADI

Bir diğer iddia ise Başkan Günaydın’ın yeni otogarı Çünür’e yapacağını duyurduktan sonra ‘’Buna bölge halkı karar verecek. Arazilerini verirlerse yeni otogarı buraya yapacağız. Yok, vermezlerse başka bir yere taşıyacağım’’ demesinden sonra kararın beklenmesiydi. Yine iddiaya göre Çünür halkı yeni otogar projesine sıcak bakmadı. Bunun üzerine Günaydın’ın projeyi başka bir bölgede uygulamak istediği hatta Çünür’den çıkan olumsuz karar sonrası böyle bir takasın gündeme geldiği de iddialar arasında.

 

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...