“Böyle bir proje ile gurur duymalıyız”

3 Ağustos 2015 16:23

AKP Milletvekili Bilgiç, SDÜ’nün giderek büyüdüğünü ve 2. bir üniversite hedefi olduğunu belirterek kısa sürede barınma ihtiyacının 15-20 bine dayanacağını söyledi. Bunun önleminin önceden alınması gerektiğine dikkat çeken Bilgiç, ‘’Burada rant yok. Öğrenciler için kamu yararı var’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kamuoyunda tartışmalara neden olan 5 bin kişilik öğrenci yurduyla ilgili ilk kez konuştu. Isparta’da üniversite öğrencilerinin barınması ile ilgili çok ciddi bir açığın bulunduğuna dikkat çeken Bilgiç, “Burada herhangi bir rant yok. Öğrenciler için kamu yararı var. Belediye Başkanı Günaydın ve ailesi inşaatçı olduğu için ticari alanla yurdu karıştırıyor” dedi.

AİLELER ZORUNLULUKTAN ÇOCUKLARININ EVDE KALMASINA MÜSAADE EDİYOR

Böylesine önemli bir projede konuyu başka mecralar çekmenin siyasi manevralardan ibaret olduğunu dile getiren Bilgiç, ‘’Böylesine önemli kamu yararı olan hiçbir şekilde konut ya da ticari alanla alakası olmayan bir yerde yüzde 7 azdı 3 olurdu 8 olurdu gibi tartışmalarla işi o mecralarla çekmek maalesef yapılan büyük yatırımı gölgelemektir. Isparta’da çok ciddi bir yurt açığı var. Bugün baktığımızda 10 bin öğrencilik yurt açığı var. Bunun yanı sıra istenilen nitelikte yurt olmadığı ve ailelerde bu yurtların kendilerine çıkmayacağını bildikleri için imkanı olanlar aslında ana tercihleri yurt olmasına rağmen maalesef çocuklarını ev, apart gibi yerlerde barınmalarına müsaade ediyorlar. Ben meseleye bu açıdan bakıyorum’’ dedi.

O GÜN AKLIN NEREDEYDİ?

Günaydın’ın bana versinler yüzde 15 vereyim çıkışının ciddiyetle bağdaşmadığını savunan Bilgiç, şunları söyledi; ‘’İl Özel İdaremizin 100 bin m2 bir arsası var. Eski Gülkent Devlet Hastanesi’nin arkasında olan bir yer. Atıl olarak duruyordu. Biz bu alanda bir proje geliştirelim, öğrenci yurdu yapalım dedik. İstanbul’da Ispartalı işadamlarımızın bir bölümüyle bir araya geldik. Öğrencilerimizin en büyük sorunu barınma gelin böyle bir yatırım yapın dedik ama koordine olamadılar. Daha sonra ihaleye çıkarak bugünde bir firma geldi aldı. Tüm bu süreç şeffaf bir şekilde giderken bugün çıkıp Günaydın’ın ben yüzde 15 veririm demesi ciddiyetle bağdaşmıyor. Bende o zaman ona şunu sorarım; O gün aklın neredeydi? Çünkü kapalı kapılar arkasında yapılan bir şey değil. Madem böyle bir şey yapacaktı biz memnun olurduk.

KISA SÜREDE BARINMA İHTİYACI 15-20 BİN ÖĞRENCİYE ÇIKACAK

Yusuf başkanım şunu karıştırıyor; Burası yurt alanıdır. Ticari alan değildir. Burada bu işi alan kişi sadece yurt yapabilir. Bir yurt alanıyla yurt yapılacak yerdeki kat karşılığı bedellerle siz konut alanı ya da ticari alanlarındaki yüzdeleri mukayese edemezsiniz. Bu ilk nokta. İkinci nokta da şu; Burada kamu yararı olan bir proje var hem de çocuklarımız adına yapılan bir proje. Ayrıca biz KYK üzerinden 3000 kişilik bir yurt daha yapacağız. Çünkü biz Isparta’da üniversitemizi daha da büyütüyoruz, ikinci bir üniversite hedefimiz var kısa süre içinde barınma ihtiyacının 15-20 bine dayanacağını biliyoruz. Bu yüzden bunun önlemini alıp altyapısını hazırlamamız gerekiyor. Bu arsa rantın olduğu bir alan değil burası tamamen yurt alanıdır. Açık ihale ile yapılmıştır. Şeffaf bir şekilde yapılmıştır. 5000 kişilik yurdun içinde 350 kişi de İl Özel İdareye verilecektir.

ZAMANINDA 400 BİN M2 YER MENSUCAT’A

TAHSİS EDİLMİŞ VE BİNDE 8 PAY ALINMIŞ

Bahse konu olan alanın bulunduğu yerde geçmişte yine İl Özel İdareye ait bir alan 1986-87 yıllarında Isparta Mensucat’a tahsis edilmiş. Mensucat tamamen özel bir şirket. Gelsin Isparta’da yatırım yapsın, istihdam sağlasın diye bizim yurt için ihaleye çıktığımız yerden 4 kat daha büyük bir yer Mensucat’a tahsis edilmiş. Hem de İl Özel İdareye binde 8 pay ayrılmış. Bugün mensucatta 300-400 kişi çalışıyor, yurtta da nereden bakılırsa 500-600 kişi çalışacak ve yüzde 7 pay verildi. Bu süreç yapılmadan önce belediye, ITSO da dahil olmak üzere arasının rayiç bedel tespitleri yapılmıştır.

ÖZEL İDARE 15 YILDA EN AZ 10 MİLYON TL’LİK BİR GELİR ELDE EDECEK

Yüklenici firmayı KYK ile görüştürdük ve 15 yılık bir kira sözleşmesi yapılacak. KYK işletecek. Böyle baktığınızda önümüzdeki 15 yıl içinde ortalama 1 milyon TL’lik bir rakamı yakalasanız 15 yılda 10 ila 15 milyon TL’lik bir kaynağı da İl Özel İdareye yaratmış olacağız.

UMARIM 2 MİLYON TL’LİK HARÇ BEDELİ FIRSATINI TEPMEZLER

Yurtla ilgili süreçte birtakım belgelerin onaylanması için hep Isparta belediyesine gittik ama onlar yatırımı engellemek adına hep sıkıntı çıkardılar. Bizde onayları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldık. Ruhsat için de başvuracağız eğer imzalamazlarsa biz onu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden çözeriz. Ama ruhsat alırken verilecek olan harç bedeli olan yaklaşık 2 milyon TL’yi neden Isparta belediyesine ödemeyelim? Umarım bu fırsatı da tepmezler.

ASLINDA BÖYLE BİR PROJE İLE GURUR DUYMALIYIZ

Son olarak 5000 kişilik öğrenci yurdu Türkiye’de ilk defa Isparta’da hayata geçecek. Aslında böyle bir proje ile bizim gurur duymamız gerekiyor.’’

 

Bu haber 852 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...