500 pehlivan ter döktü

4 Ağustos 2015 18:55

39 yıldan buyana aralıksız olarak yapıla gelen Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri hafta sonu Uluborlu er meydanında yaklaşık 500 pehlivanın katılımıyla yapıldı.

Güreşlerimize Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail CÖMERT,  Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi BİLGİÇ, Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman ZABUN, İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK, çevre ilçe kaymakamları, çevre belediye başkanları, il müdürleri, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu güreşlerimizin açılışı saat 10:00’da Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş aziz Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile yapıldı.

Güreşlerimizin kazasız belasız tamamlanması için dualar okundu ve pehlivanlarımız sahadaki yerlerini aldılar. Gün boyunca kıran kırana müsabakalar yapıldı. 19 adet başpehlivanın yer aldığı karşılaşmalar izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Başpehlivanlık final müsabakası rakiplerini tek tek yenerek finale yükselen pehlivanlar Osman AYNUR ve Serhat GÖKMEN arasında yapıldı. Final müsabakasını kazanarak Uluborlu Er Meydanında Başpehlivan unvanını kazanan pehlivan Ladikli Serhat GÖKMEN oldu. Osman AYNUR ikinci olurken, üçüncülük kürsüsüne ise Fatih ÇAKIROĞLU çıktı.

2016 yılı güreş ağalığını ise 2015 yılı güreş ağamız Uluborlulu İşadamımız Bülent SARIGÜL’den  70.000 TL ile Uluborlulu İşadamı Ahmet Nedim KARASOY devraldı. 

 

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...