“Sınavlardaki başarıyı yerleştirmede gösteremiyoruz”

4 Ağustos 2015 19:20

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’nın üniversite sınavındaki başarısını yerleştirme sınavında gösteremediğini belirtti. Can, ‘’Birinci sınava bakarak kendimizi aldatmayalım çünkü bizim için önemli olan yerleştirme sonuçlarıdır. Bu bizi rehavete götürmemeli. Kendimizi aldatmamalıyız’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, TEOG ve Üniversiteye giriş sınavlarında İlimizin başarısı hakkında bilgiler verdi. Isparta’da göreve başlayalı 2 yılı geçtiğini belirten Can, “Başarılı bir ilde Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladım. Artı puan eklemek belki zordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada bulunduğumuz konumu kaybetmediğimiz gibi artı üzerine koyduğumuz noktalar oldu” dedi.

BİRİNCİ İLLE ARAMIZDA 4 PUAN VAR

İlk olarak TEOG hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, bakanlığın artık illerin başarı sıralamalarını açıklamadığını hatırlatarak, “1. TEOG’dan sonra bakanlıkta bizi görüşmeye çağırdılar. Orada birinci ilin puanını söylediler. Bizden 4 puan yukardaydı. 1. İlde sınava giren öğrenci sayısı 800’dü. Bizde yaklaşık 6 bin öğrenci sınava girdi. Bizde ilk 5’te olabileceğimizi düşünüyorum. Bana orada şunu söylediler; Ufak bir destekle, gayretle derece gelebilecek gibi görünüyor iliniz açısından. Bizde döndüğümüzde okul müdürleriyle bir toplantı yaptık. Bunun üzerine gideceğiz” dedi.

2 SORULULUK BİR ARTIŞ VAR

İlçelerden ve merkez ilçelerden aldıkları sonuçlara göre 1. TEOG’la 2. TEOG’u kıyasladıklarını ifade eden Can, ortalama 2 soru daha fazla yapıldığını gördüklerini bildirdi. Can, “İl genelinde 2 soruluk artış ciddi bir artıştır” dedi.

BİRİNCİ SINAVA BAKARAK KENDİMİZİ ALDATMAYALIM

Öte yandan üniversiteye giriş sınavı LYS’de ilimizin durumunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’nın birinci üniversite sınavında Türkiye sıralamasında 5­6’ıncılıkta gezen bir il olduğunu, ancak üniversiteye yerleştirmede 20­30’uncu sıralarda yer aldığını söyledi. Can, “Birinci sınava bakarak kendimizi aldatmayalım çünkü bizim için önemli olan yerleştirme sonuçlarıdır. Öğrenci biraz fazla soru yaparak Türkiye genelinde ilimizi 5’inci gösterebilir. Bu bizi rehavete götürmemeli. Kendimizi aldatmamalıyız. Durumumuzu tespit edip ona göre çalışmamız lazım. Burada başarıyı artırmamız lazım. Neticede öğrencinin yetişmesi başarıdır. Amaca ulaşamadıktan sonra siz ne kadar sonuca yaklaşırsanız yaklaşın fark etmiyor.

1997 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Bu yıl merkezde 88, ilçelerde 14 olmak üzere 102 öğrencimiz Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Diş Hekimliğini 36 öğrencimiz kazandı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni 235, Hukuk Fakültesi’ni 97, İİBF’yi 190, Eğitim Fakültesi’ni 160, PDR’yi 41, İlahiyat Fakültesi’ni 45, Hemşireliği 92, Bankacılığı 14, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu 24, Sosyal Hizmetler alanını 34, Fen Edebiyat Fakültesi’ni 94, Diyetisyenliği 14, Gastronomiyi 7, Veterinerliği 11, Eczacılığı 5 öğrencimiz kazandı. Diğer bölümlerde 61 öğrencimiz var. 2 yıllık meslek yüksekokullarını ise 731 öğrencimiz kazandı. İlimizde toplamda 936’sı merkez ilçe olmak üzere 1997 öğrenci üniversite sınavında bir yükseköğretim programına yerleşmiş gözüküyor.

SON 3 YILIN EN ÜST NOKTASINDAYIZ

Çok yüksek puanla alan bölümler var. Gelecek vaat eden alanlara öğrencilerimiz yerleşmiş görünüyor. İl genelinde toplam yüzde 70 civarında yerleştirme oranımız var. Geçmiş yıllara baktığımızda 60­70’lerde görünüyoruz. Son 3 yılın en üst noktasındayız” şeklinde konuştu.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...