Şehrin göbeğindeki otopark projesi iptal olabilir

4 Ağustos 2015 19:22

Pirimehmet Mahallesi’ne (Matbaalar Caddesi lokantaların arkası) yapılacak otopark projesi  yapımında sorun çıktı. İddiaya göre parsel sahipleri ile belediye arasında anlaşmazlık yaşandı. Alanın durumu Cuma günü yapılacak olan meclis toplantısında netleşecek.

Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda meclisteki tüm gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken imar planı değişikliği konularındaki bir madde dikkatlerden kaçmadı.

İPTAL Mİ OLUYOR?

Isparta belediyesi tarafından otopark yapılmak üzere otopark alanına alınan Pirimehmet Mahallesi 359 ada, 11, 13, 14, 24, 25, 26, 27, 28, 93 ve 110 nolu parsel sahiplerinin belirtilen alana katlı otopark yapılamadığından otopark yapılmak amacıyla otopark alanına çıkartılarak eski şekli ile plana işlenmesi teklifi ‘’Acaba otopark projesi iptal mi oluyor?’’ yorumlarına neden oldu. Bilindiği üzere Günaydın Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan otopark soruna neşter vurmak amacıyla kararlı bir şekilde şehir merkezinde 4 ya da 5 otopark yapmak için hareket geçmiş hatta birçok alanda kamulaştırmalarda sorun yaşanmasına rağmen projesinden vazgeçmemişti. Ancak Pirimehmet Mahallesi’ndeki muhtarlığın olduğu bu alanda neden sorun yaşandığı henüz netlik kazanmadı. Başkan Günaydın’ın Cuma günü yapılacak Ağustos ayı son meclis toplantısında konuyu gündeme getireceği ve otopark yapılıp yapılmayacağı konusunun da burada netleşeceği gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...