“Baz istasyonu istemiyoruz!”

5 Ağustos 2015 19:41

Mahallelerine baz istasyonu istemeyen Şarkikaraağaç Fatih Mahallesi sakinleri Belediye Başkanı Çarkacı'ya seslenerek "Baz istasyonu değil park istiyoruz" dedi.

Baz istasyonu istemediklerini dile getiren mahalle sakinleri park istediklerini söyledi.

Mahalle sakinleri "Baz istasyonundan artık yaka silkiyoruz. Ülkemizde bu yüzden kanser vakaları arttı. Bir sürü baz istasyonu kurdular. Evlerin dibine kadar geldiler. Yeter artık. Yetkililer şuralara gelip bir baksınlar. Yazık değil mi bu insanlara? Yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

"Başımıza tam da tepemize dev gibi varili diktiler" diyen Mahalleliler, "Baz istasyonlarının hayatımızı büyük tehlikeye attığı gerçeğiyle yüzleşip zararlarını bir kez daha düşünmeliyiz. 'Zararlı değildir' diyenler, çıkarları olan insanlardır. Bu bir ranttır. Cep telefonu sadece ihtiyaç dahilinde kullanılıyor, kendi rızanızla kullanıyor, isterseniz kapatıyorsunuz, 10 metre uzağınızdaki baz istasyonu ise size bu fırsatı vermiyor" şeklinde konuştu.

Baz istasyonu yüzünden kanser hastalığına yakalandığını iddia eden mahalle sakinlerinden şunları söyledi:

"Baz istasyonları zararlıysa ve kanser yapıyorsa insanların yaşadığı yerlerden kaldırılması lazım. Tüm Şarkikaraağaçlıların Spor yaptığı bir alana Baz istasyonu değil park yapılmasını istiyoruz" Alana yapılacak park için mahalle sakinleri gönüllü çalışacaklarını kaydederek, gerekirse aralarında para bile toplayabileceklerini söyledi. Öte yandan konuyla ilgili ilçe kaymakamı ile de görüşen mahalle sakinleri, kaymakamdan baz istasyonunun yerleşim yeri dışına alınması için söz aldı.

Bu haber 594 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...