ITB Yalvaç Satış Salonu ilk satışını yaptı

5 Ağustos 2015 19:47

Yalvaç’ta Ticaret Borsası tarafından kurulan Satış Salonu  ilk işlemlerini gerçekleştirdi. Bölgenin hububat ve bakliyat ürünleri yapılacak analizin ardından Borsada işlem görecek.

Hububat ve bakliyat üretiminde önemli bir potansiyele sahip olan Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerindeki üreticilerin 500 kilogram ve üzerinde olan ürünleri sadece Borsamızda satılabilecek.

Geçtiğimiz Cuma günü açılışı gerçekleşen Satış Salonu’nda ilk resmi satış Pazartesi günü Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk, hububat üreticileri ve tüccarların katılımı ile gerçekleşti. İlk satışta 15 ton buğday ile 27 ton Tritikale satışı gerçekleştirildi.

ÖNCE ANALİZ SONRA SATIŞ

Hububat Borsası Satış Salonu’nda 500 kilogram ve üzeri ürünlerin satışının yapılabileceğini haber veren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, ‘Yalvaç Belediyesi’nin de desteği ile açmış olduğumuz Satış Salonu’nda açık artırma ile ürünler satılacak. Satış işlemleri öncesinde 500 kilo ve üzerindeki üründen sondajlama sistemi ile ürün örneği alınarak önce analiz ediliyor. Ürünün kalitesi belirlendikten sonra taban fiyatı ne ise o fiyattan ihaleye çıkarılıyor. Tüccarlarımız hububatta 1 kuruş, bakliyatta en az 10 kuruşluk artırımlarla açık artırmaya katılıyor. En son fiyatı veren tüccarımız ürünü resmi işlemlerin ardından teslim alıyor. Bugün ilk alım ve satışı gerçekleştirdik. Günlük bin ton satış hedefliyoruz’ şeklinde bilgi verdi.

YALVAÇ LOKOMOTİF OLACAK

Yalvaç Belediye Başkanı MHP’li Halil Hilmi Tütüncü, ‘İlçemizde Hububat Borsası kurulması hem üreticimiz hem de tüccarlarımız açısından çok faydalı oldu. Üretici ile tüccar arasında gerek fiyat gerek kalite yönünden köprü oluşturan Satış Salonu bölgemizde cazibe merkezi  ve markalaşma yönünden 1 adım daha gidebilmesini sağlayacaktır. Bu imkanı sağlayan Ticaret Borsası’na ilçem adına teşekkür ediyorum. Bu sayede ilk ihalede bile üreticilerin elindeki ürün piyasa şartlarında en iyi değeri bulduğuna şahit olduk. Hem çiftçimizin hem tüccarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum’ diye konuştu.

HUBUBAT PAZARINI GEZEREK BİZZAT BİLGİLENDİRDİLER

Yalvaç’ta her Pazartesi günü kurulan Hububat Pazarını gezen Belediye Başkanı Tütüncü ve Ticaret Borsası Başkanımız Ahmet Adar, üretici ve tüccarlara Borsa tarafından Satış Salonu açıldığı bilgisini vererek, ‘Bundan böyle 500 kg ve üzeri alım satımlar sadece Borsa nezdinde yapılacak. Bu kurala uymayanlar hakkında ilgili kanun gereği işlem yapılacak’ uyarısında bulunarak Satış Salonu ile ilgili bilgi de verdiler.

İlk günün satışında taban fiyatı 70 kuruş olan buğday açık artırmada 80 kuruş fiyatla satılırken, Tritikale adı verilen yem bitkisi de 57 kuruştan açık artırmaya çıktı ve 58 kuruşa satıldı.

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...