“Madem Hak böyle alınıyor”

13 Kasım 2012 18:40

Isparta'da Şehit aileleri ve Gaziler, Ankara'da özlük haklarını içeren taleplerinin yerine getirilmesi için açlık grevi kararı alan Şehit Ailelerine ve Gazilere destek verdi.

Isparta'da Belediye İş Hanı önünde toplanan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ne üye gazi ve şehit yakınları özlük hakları taleplerinin yerine getirilmesi için Ankara'da açlık grevi başlatan ancak daha sonra bu eylemden vazgeçen şehit ailelerine destek verdi.

Dernek Başkanı Musa İrez, Isparta’daki şehit aileleri ve gaziler olarak, destek vermek amacıyla toplandıklarını söyledi. Federasyonun bu eylemi desteklemediğini anımsatan İrez, "Biz eylem yapmayı istemedik. Savaşta olsak böyle bir eyleme başvurmazdık. Ama PKK terör örgütünün açlık grevi neticesinde mecliste yasalaşıyor, anadilde savunma hakkı gibi taviz verildi. Bu tavizlerin giderek yaygınlaşacağını görüyoruz. Madem hak böyle alınıyor. Biz de bu yönteme başvuralım dedik. Şimdiye kadar almadığımız hakları almak için böyle bir eyleme başlandı" dedi.  Şehit aileleri ve gazilerin şu ana kadar istedikleri kanun ve tasarıların karşılıklı paslaşmalara geciktirildiğini ve unutturulmaya çalışıldığını öne süren İrez, "Onlar unutacak fakat biz unutturmayacağız. Ispartalı vekillerimize isteklerimizi dosya halinde defalarca sunmamıza rağmen kıllarını kıpırdatmadılar. Bu yüzden artık yeter diyor ve haklı taleplerimizin Meclis'ten geçmesini istiyoruz" dedi.

İrez taleplerini şöyle sıraladı:  "Bebek Katili Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi ve cezaevlerindeki açlık grevi yapanlara karşı taviz verilmemesi.Vatana İhanet Yasası'nın acilen çıkarılması. Şehit ve Gazi Bakanlığı'nın kurulması, Şehit ailelerini birbirine düşüren feragat hakkının yeniden düzenlenmesi. Er ve erbaş şehit yakınlarına ve gazilere kendilerini geçindirebilecek maaş verilmesi. Güneydoğu'da yaralanan askerlerimize iş hakkı ve konut kredisi verilmesi.Kira yardımından şehit aileleri er ve erbaşların da yararlandırılması.Çalıştıkları iş yerlerinde rencide edilen malul gazilerin sakatlık derecesine bakılmaksızın çalışan ya da işten ayrılmış gazilere 15 yıl sonunda 3603 iş günü üzerinden emeklilik hakkı tanınması. Sağlık ve ilaç giderlerinde katkı payı alınması. Gazilerin onur kırıcı işlerde çalıştırılmaması.Tüm şehit yetimlerinin işe alınması."

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...