Siber Gül Projesi ile vatandaşlar bilinçleniyor

6 Ağustos 2015 19:10

İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Gül Projesi ile ilgili olarak vatandaşları afiş, broşür ve konferanslarla bilgilendiriyor.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; ““Siber Gül Projesi” bu konuda uzman görevlilerimizce zaman mefhumu gözetilmeksizin özverili çalışmaları neticesinde hazırlanarak 25.05.2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlanılmış olup faaliyetlerimize devam edilmektedir.

Proje kapsamında;

·   Projenin tanıtım ve farkındalığı konusunda öğrencilere, velilere, vatandaşlara yönelik afiş, broşür ve konferans slaytları hazırlanmıştır.

İlimizde farklı kurum ve okullarda;

·  165 Okul idarecisi, rehber öğretmen ve diğer öğretmenlere,

·  1255 öğrenciye,

·   342 kamu kurum çalışanlarına yönelik konferans ve seminerler verilmiş, 2500 adet broşür dağıtılmıştır.

·   Bu güne kadar 15200 defa ATM/Bankamatik cihazlarının kontrolü yapılmış olup;  halen 24 saat esasına göre il merkezi ve ilçelerimizde kontrollerin yapılmasına devam edilmektedir.

·   2015 yılı sonuna kadar ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine, muhtarlara ve vatandaşlarımıza ulaşılması hedeflenmektedir.

 Vatandaşlarımızın siber suçlardan korunması amacıyla tavsiyelerimiz Siber suçlardan korunmak biraz dikkat, biraz duyarlılık, birkaç küçük tedbir ve önlemlerle  siber suçlardan korunmak mümkün olacaktır.

·   Özellikle çocuk ve gençlerin, ailelerinin kontrolünde internet ve sosyal medya kullanmaları sağlanmalıdır.

·    İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılacak her türlü yazılı, görsel, işitsel paylaşımların art niyetli kişiler tarafından kullanılabileceği unutulmamalıdır.

·    İnternet bankacılığından alışveriş yapılması gerekirse, sitenin https “s” security/güvenli özelliğinin olmasına dikkat edilmelidir, bir kullanımlık küçük limitlerle sanal kart oluşturularak alışverişler yapılmalıdır.

·    Resim ve videolara casus yazılımlar yüklenmesi göz önünde bulundurularak, sosyal paylaşım sitelerinde, watsapp, tango, viber gibi akıllı telefon programlarında üretici kaynağı belli olmayan paylaşımlar yapılmamalıdır. Casus yazılımların bilgisayarda basılan her bir tuşun, yada cep telefonuna gelen bir SMS’in art niyetli kişilerce ele geçirilebileceği göz ardı edilmemelidir

·   Ailelerin; internetin güvenli kullanımı, 25’inci kare, subliminal mesajlar konusunda bilgi sahibi olarak çocuklarını bu tehlikelerden korumaları büyük önem taşımaktadır.

·   İnternet paketlerinin “Güvenli İnternet Aile Paketi” olması, lisanslı program kullanılması, bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postaların açılmaması gibi önlemler yeterli olacaktır.

·   Mümkün olduğu ölçüde kablolu internet kullanılmalı, kablosuz internet (Wireles) kullanılması halinde ise güvenlik ayarları yapılmalıdır” denildi.

 

 

Bu haber 586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...