“Rotasyon iptali verdiğimiz mücadelenin bir ürünüdür”

6 Ağustos 2015 19:13

Türk Eğitim-Sen’in mücadelesi sonuç verdi. Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na uygulamada çıkacak mağduriyetlerin değerlendirilerek, yeni bir çalışma yapılması ve rotasyonun uygulanmasının iptali veya ertelenmesi hususunda talepte bulunmuştu. Sendikanın bu talepleri göz önünde bulundurularak Rotasyon uygulaması iptal edildi.

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Sekreteri Şaban İliksiz, rotasyon iptali ile ilgili basın açıklaması yaptı. İliksiz’in açıklaması şöyle: “Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, uygulamada çıkacak mağduriyetlerin değerlendirilerek, yeni bir çalışma yapılması ve rotasyonun uygulanmasının iptali veya ertelenmesi hususunda talepte bulunmuştuk.

Taleplerimiz göz önünde bulundurularak rotasyon uygulaması iptal edilmiştir.

 Bilindiği üzere, 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi” başlıklı 48. Maddesi uyarınca,                      

İl içinde rotasyon olarak adlandırılabilecek uygulama sebebiyle, 2014-2015 öğretim yılında çok sayıda öğretmenimiz salt bulunduğu eğitim kurumunda 15 yılını doldurduğu için kendi isteği dışında yer değişikliğine zorlanmaktaydı.

Görev yapmakta olduğu eğitim kurumunda herhangi bir başarısızlığı olmadan, yıllardır görev yaptığı okulundan, ders verdiği öğrencilerinden ayrılmak zorunda kalacak olan öğretmenlerimizin çalışma şevk ve huzuru bozulacağı için eğitim-öğretim hayatının sağlıklı işleyişi zarar görecekti.

Ayrıca, ilçe gruplarının belirlenmesinde km hesabı vb somut kriterlere yer verilmemiş olması sebebiyle de özellikle Isparta gibi küçük şehirlerde ilçe gruplarının belirlenmesi güçlüğü söz konusuydu. Oluşturulan bazı ilçe gruplarında ise ilçeler arasında çok fazla mesafe bulunmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar göz önüne alındığında rotasyonun mağduriyetlere yol açması kaçınılmazdı.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, uygulamada çıkacak mağduriyetlerin değerlendirilerek, yeni bir çalışma yapılması ve rotasyonun uygulanmasının iptali veya ertelenmesi hususunda talepte bulunmuştuk.

Taleplerimiz göz önünde bulundurularak rotasyon uygulaması iptal edilmiştir.

Öncelikle bize göre büyük bir hatadan dönülmüştür.

MEB rotasyon konusunda devam etseydi, tercihlerine yerleşemeyen yaklaşık 5000 öğretmen resen tercihleri dışında okullara gideceklerdi

Bu durumu da göz önüne alan MEB ve Sayın Nabi Avcı rotasyonu iptal etmiş ve doğru bir karar vermiştir. Bu konuda taleplerimizi değerlendiren Sayın Nabi Avcı’ya teşekkür ediyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimizden de; “İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilecekler için 21-23 Temmuz tarihlerinde sözlü sınavı yapılmıştır.

Sınav sonuçları ve atama puanları il milli eğitim müdürlüğümüzün sitesinde adaylara özel olarak ilan edilmiştir.

Sendikamız üyesi ve sınava giren tüm eğitim çalışanlarının durumlarını genel anlamda değerlendirebilmek için toplu sonuçların diğer illerimde olduğu gibi toplu olarak ilan edilmesini talep ediyoruz.

Yetkililerimizin bu talebimize olumlu cevap vereceklerini ümit ediyor ve gösterecekleri anlayışa şimdiden teşekkür ediyoruz.

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...