Bahçeli Isparta’da Genişletilmiş İl İstişare toplantısına katıldı

6 Ağustos 2015 19:17

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Isparta’daki programı öncesi açış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı İsa Yalçın, ilimizin son 13 yılda geldiği durumu gözler önüne serdi. Bahçeli’ye tek tek Isparta’daki gelişmeleri aktaran Yalçın, ‘’AKP döneminde Isparta’da her 10 kişiden biri icralık oldu’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’na katılmak üzere dün Isparta’ya geldi. Barida Hotel’de düzenlenen toplantıda Bahçeli’nin konuşma yapacağı bölüm basına kapalı şekilde düzenlendi.

ISPARTA’YA ÇIKARMA YAPTI

Bahçeli Isparta’ya deyim yerindeyse çıkarma yaptı. Bahçeli; 5 Genel Başkan Yardımcısı, 1 Genel Sekreter, 1 TBMM Başkanvekili ve diğerleri olmak üzere toplam 10 milletvekili ile beraber geldi. Toplantıya; Bahçeli’nin yanında MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükatama, Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, TBMM Başkan Vekili Koray Aydın, Genel Başkan Başdanışmanı Metin Özkan, Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Burdur Milletvekili Alparslan Dursun ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açış konuşmasını MHP İl Başkanı İsa Yalçın yaptı. Yalçın, 13 yıllık AKP iktidarında Isparta’nın geldiği noktayı gözler önüne serdi.  AKP’nin bu süreçte Isparta’nın sorunlarına çözüm üretemediğini bildiren Yalçın, ‘’Büyüdüğü söylenen Türkiye ekonomisinin emarelerini ilimizde görememekteyiz. Isparta da bu büyümeden nasibi alamadı. AKP 13 yıldır Isparta’yı defterden silmiş, cezalandırmıştır. İlimizdeki işsizliğin çözümü için adım atılmamış, işsizlik oranı yüzde 18 ortalama ile Türkiye ortalamasının neredeyse 2 katıdır. AKP kentin sorunlarına da çözüm üretememiştir. Aynı zamanda Isparta kamu yatırımlarını AKP hükümetinden alamamıştır. Kişi başına düşen gelirle ilimiz Türkiye’de 70’inci sıradadır. Zenginlik sıralamasında da 67’nci sıraya gerilemiştir. 13 yılda Isparta’da 14 bin 324 işyeri kapanmış, 7 binden fazla dosya da icradadır. 1 yılda Isparta’ya 4 icra dairesi açılmıştır. Eskiden Isparta kendine yeterken şimdi kendine yeten iller sıralamasında 25’inci sıraya gerilemiştir. Yanlış tarım uygulamaları Türkiye’nin meyve bahçesi olan Isparta’yı çökertmiştir. Isparta sosyoekonomik gelişmiş bakımdan SG kriterlerine göre güya 21. sırada gösterilmiş ve teşvikte 2. Bölgeye mahkûm edilmiştir’’ dedi.

Öte yandan AKP’nin verdiği sözleri yerine getirmediğini bildiren Yalçın, ‘’Isparta’nın sosyoekonomik durumunu BDDK verilerine göre de değerlendirecek olursak Isparta’da takipteki tüketici kredileri miktarı 32 kat, konut kredileri miktarı da 7 kat artmıştır. AKP dönemi politikalarıyla Isparta’da her 10

Diğer taraftan bir önceki seçim sonucu ile 2015 seçimlerini değerlendiren Yalçın, ‘’2011 seçimlerinde AKP 135 bin oy almış, yüzde 18 oy kabıyla 2015 seçimlerinde 110 bin oya düşmüştür. MHP ise 2011 seçimlerinde 48 bin oy almış, 2015’te de 70 bine çıkmıştır’’ şeklinde konuştu.

Son olarak her platformda ve her kararda Bahçeli’nin yanında olduklarını ifade eden Yalçın, ‘’Isparta ülkücüler kıyamete kadar sizinledir. Türk siyasetinde isabetli görüşlerinizle sizin emirinizdeyiz’’ ifadelerinde bulundu.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...