AKEDAŞ’a 546 milyon dolarlık teklif

13 Kasım 2012 18:45

 Antalya,Isparta ve Burdur illerinin elektrik dağıtımını yapan Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) bağlı Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 546 milyon dolarla Cengiz-Kolin - Limak Ortak Girişim Grubu verdi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklif 546 milyon dolar oldu.  Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan’ın komisyon başkanlığında dün yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. 1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ elendi. Kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 475 milyon dolar, artırım aralığı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi.

ORTAK GİRİŞİM GRUBU 1 MİLYON DOLAR DAHA ARTIRDI

12 tur olarak gerçekleştirilen açık arttırmanın 10'uncu turunda Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu çekildiğini açıkladı. Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ de 12. turda, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun verdiği 545 milyon dolarlık teklifin üzerine çıkmadı ve ihaleden çekildi.

Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Komisyon Başkanı İbrahim Halil Kırşan'ın teklifi revize edip etmeyeceklerini sorması üzerine, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu 1 milyon daha artışa giderek, teklifini 546 milyon dolara çıkardı.

“350 - 400 MİLYON LİRA YAIRIM YAPACAĞIZ”

Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu İcra Kurulu Başkanı İsmail Ergüneş, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin faaliyette bulunduğu bölgeye önümüzdeki 3 yıl içinde 350 - 400 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

ÜÇ İLDE 1 MİLYON 670 BİN ABONE VAR

Bilindiği gibi; Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, Antalya Burdur ve Isparta illerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu şirketin 1 milyon 67O bin abonesi bulunuyor. Elektrik tüketim miktarı 5 milyar KWh ve kayıp-kaçak oranı ise yüzde 11 civarında hesaplanıyor. 

 

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...