BAKA’dan başarılı proje sahiplerine eğitim

7 Ağustos 2015 18:58

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2015 Mali Destek Programı’ndan destek alacak Antalya, Isparta ve Burdur’daki başarılı proje sahiplerine, izleme süreciyle ilgili eğitim verildi. BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından yeni Mali Destek Programı’ndan yararlanacak proje sahiplerine, ‘Görünürlük Kuralları, İhale Kuralları, Satın Alma Usulleri, Sözleşme Değişiklikleri, Uygun Maliyetler ve Dokümantasyon’ konularında neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

BAKA’nın ‘Alternatif Turizmin Desteklenmesi’, ‘Yenilikçi Teknolojiler’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’ başlıklı 3 alt başlıktan oluşan 2015 Mali Destek Programı’ndan yararlanacak proje sahipleri için Antalya, Isparta ve Burdur’da izleme süreci eğitimi verdi. 2015 Mali Destek Programı’ndan Antalya’dan 21, Isparta’dan 12 ve Burdur’dan da 8 proje olmak üzere toplam 41 proje destek almaya hak kazandı. Eğitimler, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Teknokent Ulubey II Binası, Isparta’da ITSO, Burdur’da ise BUTSO’da gerçekleştirildi. Mali destek almaya hak kazanan kamu ve KOBİ projelerin temsilcilerinin katıldığı eğitim toplantılarında katılımcıları; BAKA İzleme-Değerlendirme Birim Başkanı Mustafa Pektaş ile uzmanlar Osman Ağralı, Sinan Mesuter, Çağatay Karaca, Sadık Uranlı, Aslıhan Candan, Yasin Demir, İffet Gözde Bozdoğan ve Sadettin Dikmen süreç hakkında yararlanıcıları bilgilendirdi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı eğitim programında, projelerin uygulama döneminde mali destek yararlanıcılarının yükümlülükleri ve uyması gerektiği kurallar anlatıldı. Eğitim toplantısında, eğitim, proje uygulama dönemi, mali destek sözleşmesi ve ekleri, izleme ve destek faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Projeler kapsamında yapılacak olan faaliyetlerde uymakla yükümlü olunan görünürlük gereklilikleri, satın alma usul ve esaslarının, temel satın alma kurallarının, satın alma yöntemlerinin (ihale usul ve esasları) ve satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı. 

Bu haber 857 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...