3 tona kadar su kullanımı ücretsiz oldu

8 Ağustos 2015 13:23

Isparta Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Meclisin ilk oturumunda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclise sunulan ‘Mesken, iskânsız mesken, meskenler 2 su abonelerinden 3 metreküpe kadar su ücretinin alınmaması, evsel katı atık ücretinin görüşülmesi’ teklifi ele alındı. 7 bin 600 aboneyi yakından ilgilendiren karar mecliste kabul edildi. Buna göre 3 metreküpe kadar mesken, mesken 2 ve iskânsız meskenlerden su ücreti ve evsel katı atık ücreti alınmayacak.

Isparta Belediyesi Belediye Meclisi’nde komisyon raporu Komisyon Başkanı MHP’li Musa Kaya tarafından okundu. Su tüketim hakkının en temel insan hakkı olduğu belirtilen komisyon raporunda, “Su dünyamızda sürdürülebilir bir hayat için insanlığın hastalıklardan korunması ve hijyen için de vazgeçilmez temel bir ihtiyaçtır. Kısacası su yaşam hakkı olduğu için evrensel bir haktır. Bundan dolayı güller diyarı Isparta’mızda yaşayan fakir, fukara, yaşlı, ihtiyaç sahibi vatandaşların Isparta’mızda mutlu olması için, aylık olarak kullanılan su miktarı 3 metreküpü geçmeyen mesken, mesken 2 ve iskansız mesken abonelerinden su ücreti, evsel katı atık ücretinin alınmaması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ise kullanım konusunun 3 ton ile başlatılacağını dile getirerek, “Buradaki gayemiz yaşlı insanlarımız ve maddi durumu iyi olmayan insanlarımız. Bu insanlarımız bir, birbuçuk ton su kullanıyor ve 8 lira da katı atık bedeli ödüyor. 2 lira su parası öderken, bunun yanında 8 liralık da katı atık bedeli eklenmiş oluyor. Bu ihtiyaç sahibi insanlarımızı çok rahatsız ediyor. Burada hedefimiz yaşlı ve fakir insanlarımız. 3 ton ile başlayacağız, durumu inceleyeceğiz, hedef tuttuysa 5 tona gerek yok diyeceğiz. Bu birinci kademedir. Duruma göre ilerleyen dönemde yeni teklifte getirilebilir” dedi.

Suyun metreküp bedelinin Türkiye’de en ucuz rakam olduğunu da belirten Başkan Günaydın, “Suyu uygun fiyattan veriyoruz. Türkiye’nin en önde gelen ve ucuz şehri Isparta. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerimize 8 lira da fazla geldiği için böyle bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu olayı belediye olarak uzun süredir düşünüyorduk” derken, gündem maddesi MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti.

 

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...