Emniyet göz açtırmıyor

10 Ağustos 2015 18:51

İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il sınırları içerisinde işlenmiş çeşitli suçların faillerini yakalayarak adli mercilere tespit etti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Asayiş Şube Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip yakalayarak adli mercilere teslim etmek üzere yapılan çalışmalarda;

DOLANDIRICILAR ISPARTA’ DA YAKALANDI

03 Ağustos 2015 günü Muğla ili, Marmaris ilçesinde ikamet etmekte olan F.Y. isimli bir şahsa, kendisini Polis ve Savcı olarak tanıtan şahısların evinde bulunan tüm para ve ziynet eşyalarını yürütülen bir soruşturma için Isparta ilinde otogar da kendisini karşılayacak polislere teslim etmesini istemesini istemişlerdir. Müştekinin durumdan şüphelenerek 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermesi üzerine ekiplerimizle birlikte hazırlanan içerisi değersiz kağıtlarla doldurulan ve otogarda buluşma noktasına giden F.Y. nin yanına gelen H.B. ile A.Ö. isimli şahıslar düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yapılan araştırmada şüphelilerin üç kişi oldukları, diğer M.D. isimli şahsın bir otelde arkadaşlarını beklediğinin anlaşılması üzerine bulunduğu otel odasında yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde adı geçen şahısların bir gün önce ilimiz Hisar Mahallesinde ikamet eden A.A. isimli şahsı da aynı yöntemle arayarak;  “PKK’ lılar Isparta’ da para topluyorlar, senin de adın listede geçiyor, bu yüzden elindeki tüm para ve ziynet eşyalarını soruşturma için bize vermen gerekiyor”  şeklinde kandırdıkları, şüpheli H.B. isimli şahıs A.A. isimli müştekinin ikametine gelerek kendisini polis olarak tanıttığı, müştekinin ikametinden 7.000 Euro, 2.500 TL, 1 adet 20 gram altın bileziği almış olduğu anlaşılmış, müştekinin şüpheli şahsı teşhis etmesi ile her iki ayrı dolandırıcılık suçundan yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edilmiştir. Sevk edildikleri mahkemece H.B. ve A. Ö. isimli şahıslar TUTUKLANARAK ilimiz kapalı cezaevine gönderilmişlerdir.

Vatandaşlarımızın bu tür kişilere ve konulara kesinlikle itibar etmemesi gerekmektedir. Bu tür olaylarla karşılaşılması durumunda 155 Polis hattımızı arayarak bizlerden yardım talep edebilirsiniz.

ARKADAŞINI YARALAYAN ŞAHIS YAKALANDI

01 Ağustos 2015 tarihinde Yedişehitler Mahallesinde bulunan bir dernek içerisinde alkol alarak kumar oynamakta olan O. Ç. ile R.İ. isimli şahısların oyun yüzünden aralarında çıkan tartışma sonrası yaşanan kavga sırasında R.İ. isimli şahsın arkadaşı O. Ç. isimli şahsı bıçaklayarak yaralaması olayı ile ilgili olarak ekiplerimizin yaptıkları çalışmalar neticesinde yaralama olayını gerçekleştiren R.İ. isimli şahıs binada saklanmakta olduğu bölümde bulunarak yakalanmış olup, R.İ. isimli şahıs sevk edildiği adli mercilerce TUTUKLANARAK ilimiz kapalı cezaevine gönderilmiştir.

YARALAMA OLAYININ FAİLİ YAKALANDI

30 Temmuz 2015 günü İstanbul Caddesi üzerinde bıçakla yaralama olayının meydana geldiği ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal ederek bıçakla yaralanan ve hastaneye kaldırılan M.T. isimli şahıstan alınan bilgiler doğrultusunda olayın faili olduğu anlaşılan S.K. isimli şahsın yakalanması amacıyla çalışmalar başlatılmıştır. Yürütülen takip neticesinde şahsın nerede saklandığı tespit edilerek gece 03:30 sıralarında saklanmakta olduğu ikamette yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş olup, S.K. isimli şahıs çıkarıldığı adli mercilerce TUTUKLANARAK ilimiz kapalı cezaevine gönderilmiştir.

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Muğla ilinde işlediği “Cebir Tehdit veya Hile kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan dolayı aldığı 2 Yıl Hapis Cezası kesinleşen ve Muğla İlamat ve İnfaz Bürosunca aranmakta olduğu anlaşılan K.S isimli şahsın ilimizde Hızırbey Mahallesinde bir ikamette saklanmakta olduğu tespit edilmesi üzerine alınan Arama Kararı ile saklanmakta olduğu ikamette arama yapılarak yakalanan şahıs çıkarıldığı adli mercilerce TUTUKLANARAK ilimiz kapalı cezaevine gönderilmiştir.

04 Ağustos 2015 günü yapılan bir ihbarı değerlendiren ekiplerimiz Çünür Mahallesinde bir ikamette Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından “Askeri Firar” suçundan arandığı anlaşılan H.H.D. isimli şahsın saklandığını tespit etmiş, firari şahsın yakalanması için bulunduğu adrese gidildiğinde kendisini yakalamak üzere ekiplerin gelmiş olduğunu görmesi üzerine ikametin banyosuna kendisini kilitleyerek direnmeye çalışmış ancak ekiplerimizin ve ailesinin ikna çabaları sonucu yakalanarak Askeri Mahkemeye sevk edilmiştir.

ÇALINAN MOTOSİKLETLER BULUNDU

26 Temmuz 2015 tarihinde ekiplerimizin ilimizde daha önce çalınan motosikletlerin tespit edilerek yakalanması amacıyla yürüttükleri çalışmalar sırasında Yenice Mahallesinde bir ikametin önünde durumundan şüphelendikleri motosikletin yapılan kontrolünde Gülistan Polis Merkezince çalıntı olarak aranmakta olduğu anlaşılması üzerine motosikleti kullandığı anlaşılan şüpheli E.B. isimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Bir başka kontrolde ise aynı tarihte gece 23:00 sıralarında Çünür Mahallesinde park halinde bulunan bir kamyonetin üzerinde iki motosikletin bulunduğu görülmesi üzerine durumundan şüphelenilen motosikletlerin yapılan kontrollerinde her iki motosikletin de Halıkent Polis Merkezince Çalıntı olarak aranmakta oldukları anlaşılması üzerine kamyonetin sahibi olan şüpheli A.Ö. isimli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

FAİLİ MEÇHUL OLAYLARIN AYDINLATILMASINDA %94 BAŞARI

İlimizde meydana gelen asayiş olaylarının faillerinin en kısa sürede tespit edilerek yakalanması ve suçların aydınlatılması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde; 2015 yılı ilk yedi aylık dönemi içerisinde “İl Merkezinde” meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin tespit edilmesinde %94 oranında bir başarı elde edilmiştir” denildi.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...