Yalvaç Festivali 12 Ağustos’ta başlıyor

10 Ağustos 2015 18:55

Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivalinin tarihi belli oldu. 5 gün boyunca yapılacak kutlamalarda İsmail YK ve Mustafa Yıldızdoğan’ın yanısıra 7 sanatçı festivale renk katacak

Bu yıl 15.si gerçekleştirilecek olan Pisidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin tarihi belirlendi. Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Festivalde sahne alacak sanatçılarda belirlendi. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü 12 Ağustos Çarşamba günü başlayacak olan festivalde 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını duyurdu. 16 Ağustos Pazar akşamı sona erecek festivale İsmail YK ve Mustafa Yıldızdoğan gibi ünlü sanatçılarla birlikte 9 sanatçı katılacak. Aynı zamanda değişik ülkelerden folklor ekipleri de festivalin konuğu olacak.

Başkan Halil Hilmi Tütüncü her yıl olduğu gibi bu yıl da festival dolayısı ile şehir merkezinde belirlenen alanlarda sergiler açılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl Belediye tarafından yürütülen yer kiralama işlerinin ise bu yıl Pazarcılar Derneği’ne verildiğini hatırlatan Başkan Tütüncü, bunun karşılığında festivale katılacak sanatçıların ücretlerinin dernek tarafından karşılanacağını ifade etti.

Yalvaç’ın tanıtımı amacıyla 15 yıldır düzenlenen festivalde 5 gün boyunca değişik sanatçıların konserler vereceği bildirildi. Hazırlanan programa göre ilk gün yani 12 Ağustos Çarşamba akşamı İsmet Ünlü ve Emina sahne alacaklar. 13 Ağustos Perşembe akşamı Kaan Canbağ, 14 Ağustos Cuma akşamı Hatice Bozkuş ve Ankaralı İbocan, 15 Ağustos Cumartesi akşamı Zülal Ayla ve Mustafa Yıldızdoğan, final gecesi ise İsmail YK ile Merve İlçi sahne alacaklar. Festival konserlerinde sunuculuğu ise Doğukan yapacak.

Başkan Tütüncü sanatçılar ile gerekli anlaşmaların imzalandığını ve festival ile ilgili tüm hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu.

İşte o program:

12 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

Saat 21.00 İsmet Ünlen ve Gözde Gül Konseri. Yer: Anlatan Meydan

13 Ağustos PERŞEMBE

Saat 14.00 Festival Komitesi tarafından Alışveriş Stantlarının Gezilmesi

Saat 15.00 Yalvaç Fotoğraf Grubunu ‘Yünüm Böget’ Fotoğraf Sergisi Açılışı Yer: Yalvaç Müzesi

Saat 21.00 Kaan Canbağ- Sevgi Erbaş Konseri Yer: Anlatan Meydan

14 AĞUSTOS CUMA

Saat 14.00 Festival Açılışı- DR Türkan Atayalvaç Kavşağı

Saat 18.00 Çocuklara Yönelik Ödüllü Yarışmalar Yer: Anlatan Meydan

Saat 21.00 Ankaralı İbocan- Hatce Bozkuş Konseri Yer: Anlatan Meydan

15 AĞUSTOS CUMARTESİ

Saat 13.00 Geleneksel Yalvaç Yemekleri ve Hamursuz Yarışması Yer: Turizm Otelcilik Uyg. Otel

Saat 18.00 Pisidia Antiokheia Antik Gezisi

Saat 21.00 Mustafa Yıldızdoğan- Zülal Ayla konseri Yer: Açık Pazar Yeri

16 AĞUSTOS PAZAR

Saat 11.00 Sünnet Şöleni ve Mevlid- Kültür Merkezi Düğün Salonu

Saat 12.00 Trap Atışları- Hıdırlık Tepesi

Saat 21.00 İsmail YK- Merve ilçi Konseri Yer: Açık Pazar Yeri

Bu haber 965 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...