Keçiborlu – Yalvaç karayolu duble yol oluyor

10 Ağustos 2015 18:59

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Keçiborlu-Yalvaç arasındaki yolun duble yol olması için etüt çalışmalarına başlanıldığını müjdeledi.

Yalvaç’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtulması için hayati önem taşıyan ve Ege Bölgesini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayacak olan Keçiborlu – Yalvaç devlet karayolunun duble yol olması konusunda önemli gelişmeler olduğunu müjdeleyen AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, ‘Yalvaçlı hemşerilerimizin merakla bekledikleri yol çalışması konusunda etüt çalışmaları başladı. Yolun yapımı için en önemli safhadayız. İnşallah yakın zamanda da ihale sürecini başlatacağız’ dedi.

Isparta’nın en büyük ilçesi olmasına rağmen yeterli düzeyde gelişemeyen ve nüfus göçü nedeni ile sürekli küçülen Yalvaç’ın önünde bir engel olarak duran çıkmaz sokak olması sürekli arayışlara neden oluyordu. Bu sorunu çözümleyecek etkenlerin başında ise şehirlerarası karayolunun ilçeden geçmesi ve böylece ticaretin gelişmesi hedeflendi. Afyon Çay- Yalvaç arasındaki dağ yolunun devlet karayolu ağına alınması, Keçiborlu-Yalvaç arasındaki D-320 karayolunun duble yol olması ise ilk sırada yer alıyordu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, koalisyon hükümeti kurulması için görüşmelerin sürdüğü bir dönemde olunmasına rağmen devlet hizmetlerinin aksaksız yürüdüğünü ve istikrarlı bir programın devam ettirildiğine değinerek, ‘7 Haziran seçimlerinden bu yana devlet yatırımları aksaksız bir şekilde yürütülüyor. Hiç bir yatırım durmadığı gibi planlanan yatırımların takibi de ilgili kurumlarımız tarafından takip edilmektedir. Bu kapsamda Yalvaç, Senirkent, Uluborlu ilçelerimizi de yakından ilgilendiren D-320 karayolunun duble yol olması konusu da yakından takip edilmektedir. Keçiborlu,  Uluborlu, Senirkent, YALVAÇ duble yol çalışmalarının etüdü başladı. Zaten seçim döneminde Karayolları Genel Müdürümüz Isparta'ya geldiğinde söylemişti. Daha önce Uluborlu belediye başkanımız ile karayolları genel Müdürünü ziyaret etmiş bunu talep etmiştik değerlendirmeye almışlardı ve olumlu olduğunu söyledi ve çalışmalar devam ediyor. Asıl önemli olan o kapsama alınması ve etüt çalışmalarının yapılması oda yapılıyor artık’ açıklaması ile ferahlatan bir açıklama yaptı.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...