BİMS Kullanmayana Ceza!

10 Ağustos 2015 19:01

Isparta'daki inşaatlarda "bims" kullanma zorunluluğu getirilmesinin ardından Isparta Belediyesi kontrolleri sıklaştırıyor. Yerli ürün kullanmayana ceza var.

Isparta Belediye Meclisinin geçtiğimiz aylarda oy birliği ile aldığı "Isparta'daki inşaatlarda ISBAŞ üretimi bims kullanma zorunluluğu" ile ilgili denetimler artırılıyor. ISBAŞ tarafından Türkiye'nin en kaliteli bims bloğunun üretildiğini belirten ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Gürakan, bismte yeniliğe gideceklerini ve "İZOBİMS" üreteceklerini de söyledi. Kanal 32'de "Ne Var Ne Yok?" programının canlı yayın konuğu olan Gürakan şu bilgileri verdi:"Belediye Meclisimiz oy birliği ile önemli bir karar aldı. Isparta'daki inşaatlarda ISBAŞ üretimi bims kullanılacak. Zabıta ekiplerimiz kontrollere başladı. Bundan sonra kontroller artarak devam edecek.

İnşaatlarda bims kullanılması çok avantajlı ve önemli. Öncelikle Isparta kendi ürününe markasına sahip çıkmalı. Ayrıca bims her açıdan avantajlı. Yalıtım açısından daha kaliteli, daha sağlam ve sağlıklı. Karara uymayanlar ile ilgili tutanak tutulacak ve Encümen tarafından cezai işlem uygulanacak. Kontrollerde karardan önce ruhsatını alanlara diyecek bir şey yok. Ancak ruhsatını karardan sonra alanlar mutlaka yerli bims kullanmalı. ISBAŞ olarak AR-GE çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Daha çok gözeneği bulunan bims üretimi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kalıpların gelmesinin ardından 2016 yılı bahar aylarında üretime başlayacağız. Daha kaliteli ve sağlıklı bir bims olacak. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Sıvadan, satene kadar çok daha sağlıklı ürün çalışmalarımız tamamlandı. Yani bize gelen inşaat yapan firmalar bimsten, kalın ve ince sıvaya, satene kadar, kaliteli, uygun fiyatla, sağlıklı ürünleri alabilecekler.

ISBAŞ ürettiği ürünlerle inşaat sektörünün her noktasında olacak. Son olarak geliştirdiğimiz ürün ile fayans yapıştırıcıyı ürettik. ISBAŞ'ta fayans yapıştırıcı üretilir hale geldi. Önümüzdeki günlerde yeni ve önemli müjdelerimiz beklensin. Özellikle yalıtım ile ilgili çok önemli çalışmalarımız var." ISBAŞ Genel Müdürü Gürakan, ISBAŞ'ta yaklaşık 10 milyon dolarlık fabrika ve makine yatırımı yapıldığını, bütün bunların teşviksiz, kredisiz, öz sermaye ile gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...