5 bin kişilik yurt yapımı ile ilgili Tapu devri için yetki verildi

10 Ağustos 2015 19:05

İl Genel Meclisi, 100 dönümlük yere yapılacak 5 bin kişilik yurt yapımında tapu devri için Vali veya Vali'nin yetkilendireceği kişiye yetki verilmesini MHP'nin şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul etti.

Özel İdare'nin 100 dönümlük arazisine yüzde 7 kat karşılığı yapılacak 5 bin kişilik yurt projesinde bir aşama daha geçilmiş oldu. İl Genel Meclisi 100 dönümlük yere yapılacak 5 bin kişilik yurt yapımında tapu devri için Vali veya Vali'nin yetkilendireceği kişiye yetki verilmesi teklifini MHP'nin şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul etti.

VALİLİK YETKİ İSTEDİ

Isparta Yatırım ve Yurt İşletme A.Ş, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 100 bin metrekarelik taşınmaz üzerine 5 bin kişilik öğrenci yurdunun yapılması ile ilgili 12 Mayıs 2015 tarihinde imza edilen sözleşmenin 5.maddesi gereğince ifraz işlemi yapılan taşınmaz için Özel İdare'ye 7 milyon 15 bin TL'lik teminat mektubu verilmesi nedeniyle Şirket adına devredilecek olan taşınmazların tapuda tescil işlemlerinin yapılmasını istedi. Bu talep üzerine Valilik, İl Özel İdaresi Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesis Yapımına ilişkin Kat Karşılığı Sözleşmesi ve işe ait şartnamenin ilgili hükümleri gereğince 3’e ifraz  (tapu ayrıştırması) edilen taşınmazlardan 59 bin 915 m²’lik taşınmaz ile 30 bin 84 m²’lik taşınmazların Isparta Yatırım ve Yurt İşletme A.Ş. adına tapu müdürlüğünde yapılacak devir, şerh, ferağ ve diğer iş ve işlemleri için yetki verilmesini istedi.

SÖZLEŞMEYİ GÖRDÜLER

İl Genel Meclisi, Vali veya Vali'nin görevlendireceği bir kişinin yetkilendirilmesi için konuyu İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na taşıdı. Komisyonlar hemen bir gün sonra toplandı. Raporda uygun görülmüştür yazılmasına rağmen MHP'li komisyon üyeleri belirtilen sözleşmeyi görmeden raporu imzalamayacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine MHP'li üyelere sözleşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Ortak komisyonlar tarafından hazırlanan devir için yetki verilmesi talebi için uygun görülmüştür denildi. Ancak komisyonların MHP'li üyeleri rapora şerh koydu. Şerh gerekçesi, tapu devri için belirtilen 7 milyon 15 bin liralık rakamın geçerli olmayacağı, Sözleşmenin 5. maddesinde belirtilen teminata göre Bayındırlık birimlerince teminat rakamının 103 milyon TL olması gerektiği gösterildi. Meclisin son oturumunda gündeme gelen konuyla ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Çelik, söz konusu teminatın 350 kişilik Özel İdare yurt binası için verilmiş rakamı olduğunu iletti.

YETKİ VERİLDİ

Tartışmaların ardından komisyon raporu MHP şerhine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Şimdi tapu devri için Vali veya Vali'nin görevlendireceği bir kişi yetkilendirilecek.

 

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...