“Zirveye ulaştık”

11 Ağustos 2015 19:19

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediye bünyesinde hizmet veren BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, ürünlerde kalite açısından zirvede olduklarını ve günlük 70 bin adet bimsblok ürettiklerini söyledi.

Stokları gerçekleştirdiklerini bunun nedeninin de tüketiciye kuru malzeme vermek olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kuru malzeme verildiğinde herhangi bir şekilde binada çatlama yaşanmadığını kaydetti. ‘Üretimimiz 20 binden başlayarak bugün 70 bin adede geldi’ diyen Günaydın, “Böylece hem talepleri karşılayabiliyoruz, hem de tüketiciye kuru malzeme verme imkânına kavuşmuş olduk” dedi.  Fabrikanın üretim ve kalite açısından mükemmeliyete ulaştığını günde onlarca kamyonla mal sevkiyatının gerçekleştirildiğini ileten Başkan Günaydın, “Isparta’ya diğer şehirlerden ciddi anlamda bir girdi sağlanmış oluyor. Buna benzer girdiler çoğalırsa şehir ekonomisi daha da gelişir. Isparta şehir sıralamasında 67’nci sırada. Diğer taraftan İzolasyon ve Yalıtım Fabrikamızda aynı şekilde girdi sağlayacak böylelikle Isparta’mızın ekonomisi daha da gelişmiş olacak. Bu da bana sevinç ve gurur vermektedir” şeklinde konuştu.

Her ay hafta sonu fabrikaları incelemeye geldiğini ileten Günaydın, fabrikaların cumartesi günleri de tam kapasite ile üretime devam ettiğini aktardı. Özel sektörün önünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Günaydın, “Ciddi anlamda fabrikamız para kazanmakta ve belediyemize de ciddi bir gelir sağlamış olacak. Belediyemizi bir zamanlar teslim ettiğimizde en zengin, teslim aldığımızda da en fakir belediye bizdik. Dağdaki pomza yataklarına ve eski fabrikamıza kadar her şey satılmıştı. Şu anda da belediyemiz fabrikalarıyla, yapmış olduğu dayanıklı asfalt ve altyapı çalışmalarıyla en zengin belediyeler arasındadır. Bu hizmetler arttıkça, daha rahat yatırım yapabiliyor ve Isparta hizmetini daha iyi görebiliyoruz. Kazanıpta Isparta yatırımına hizmet ediyor. Bimsle ilgili olarak yeni bir fabrika daha kurmak istiyoruz” görüşlerinde bulundu.

Kurmayı planladıkları yeni fabrikanın nano teknolojiye uygun bir şekilde olacağını ve böylelikle dışarıya giden dövizlerinde ülkede kalacağını dolayısıyla Isparta’ya geleceğini aktaran Günaydın, “Bu büyük sanayiyi de Isparta’ya kuracağız. Bu güzel yatırımların hayırlı olmasını ve Isparta’mıza daha güzel ve daha büyük hizmetler getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...