EGAFED 105. yönetim kurulu toplantısı Eğirdir´de gerçekleşti

12 Ağustos 2015 19:02

Eğirdir Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 105. Yönetim Kurulu Toplantısı Eğirdir Eskiciler Nil Otelde gerçekleştirildi.

Eğirdir GİAD Başkanı Osman GÖK yaptığı açılış konuşmasında, “Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonunun 105. yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve sizlerle yeniden birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve sevinç duyduğumuzu belirterek hepinize hoş geldiniz diyorum. ”dedi.

Toplantıda söz alan EGAFED YİK Başkanı “Son aylarda, özellikle genel seçimden sonra hepimizi, bütün Türkiye'yi derinden sarsan ve üzen acı olayları yaşamaya devam ediyoruz. Neredeyse her gün şehit haberleri geliyor, üzülüyoruz, sarsılıyoruz. Ben bütün şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Akan kanın bir an önce durmasını ve ülkemizde barışın, kardeşliğin tesis edilmesini istiyoruz. Bu süreçte bizler elbette toplumsal barışın yanında olmaya, barışı savunmaya ve terörü lânetlemeye devam edeceğiz. Terörle bir yere varılamaz. Elinde silah olan teröristle müzakere yapılamaz. Devlet, her koşulda terörle mücadele etmelidir. Bu anlamda teröre pirim verecek her türlü uygulamaya karşı olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Türkiye büyük bir ülkedir. Ortadoğu coğrafyasında büyük olmak, büyük kalmak için herkes gerekirse elini taşın altına koymalıdır. Tabi sorunlarla mücadelenin en önemli aracı demokrasidir. Bir an önce ülkemize ve milletimize umut verecek hükümetin kurulması gerekmektedir. Türkiye'nin vakit kaybına tahammülü yoktur. İnsanlarımızın ve sivil toplumun beklentileri bu yöndedir.”dedi.

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED BAŞKANI A.Volkan TURGUT “Her ay düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğumuz EGAFED Yönetim Kurulu toplantılarının 105.Yönetim Kurulu toplantısını Eğirdir GİAD ev sahipliğinde gerçekleştirmek üzere bir kez daha bir aradayız.

Ülkemiz 7 Haziran öncesinde uzun soluklu bir seçim maratonunu geride bıraktı. Bu maratonun aslında biz işadamları açısından daha çok dinlemek ve beklemekle geçtiğini söyleyebiliriz. 7 Haziran sonrasında ise dinlediklerimizi ve beklentilerimizin gerçekleşmesini hayal ederken, Türkiye kaos ortamına doğru sürüklenince, iş dünyası açısında yarısı kaybedilen yılın yani 2015 yılının diğer yarısının da kaybedildiğini hep birlikte görüyoruz. Şimdi ise hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Ancak terör örgütü eylemleri nedeniyle ülkemizde oluşturulan kaos ortamı veya siyasilerin inatlaşmaya giden tutumları ve son olarak belki de farklı hesaplar Türkiye’yi hükümetsiz bıraktı. Seçim öncesi seçimleri beklerken, şimdi de hükümetin kurulmasını beklemek zorunda kaldık ve artık biz 2015 yılını gözden çıkardık. Umudumuz 2016 yılının da heba edilmemesidir. Yapılan planlar, projeler, hedefler için ve en önemlisi ekonomik istikrar için 2016 yılı kaybedilmemelidir.

Tabi bu noktada gelişen siyasi ve ekonomik olaylar, işadamlarının yakından takip ettiği merkez bankasının atacağı adımlarda da belirleyici unsur oluyor. Çünkü siyasi risk uzun süredir gündemde yer işgal ediyor. Buna son dönemde artan terör olayları ve güvenlik riski, bunun paralelinde tırmanan siyasi gerilim ve bir türlü ortaya net bir model konamayan koalisyon görüşmeleri de eklenmiş durumda. Bu da uzun vadeli belirsizlik ortamı çerçevesinde risk algısını yükselttiğinden dolayı, işadamlarının planlarını ve hedeflerini direkt olarak etkileyebiliyor.

Erken seçim hükümeti veya koalisyon hükümeti ne olursa olsun önceliğin ekonomik istikrarın korunması olduğunu düşünüyoruz. Ancak yapılan koalisyon görüşmelerinden dışarıya sızanlara göre ekonomi politikasına yönelik öngörülebilirlik faktörünü daha çok sorgulatacak gibi görünüyor. İş dünyası, ekonomik istikrar noktasında sade ve anlaşılabilir bir dille çözüm ortağı olmaya her zaman hazırdır. Sağlıklı ekonomik reformlar da ancak güçlü bir hükümet modeli ile gerçekleşebilir. Kalıcı düzelme sağlayabilecek yapısal reformların ekonomi yönetimi tarafından yapılabilmesi önemlidir. Ekonomide yapısal olarak kalıcı düzenlemeler sağlanmalıdır. Şu an mevcut durumda devam eden siyasi açmazlar ve terör olayları devam ettiği sürece Türkiye yaşanabilecek şoklara hazırlı olmalıdır. Kısacası iş dünyası her zaman söylediği gibi yine ekonomik istikrar istemektedir ve bu noktada bir an önce hükümetin kurulmasını beklemektedir. Aksi takdirde mevcut durumlara bir de güven ve risk bunalımı eklenecektir.

Türkiye’nin dışarıya verdiği fotoğrafın güzel görünmesinin ancak iş dünyasının da katkısı ile gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü bir işadamı sabah kalktığında siyaseti, ülkenin geleceğini, dış politikadaki sıkıntıları, eğitim sorunlarını düşünmediği zaman başarılı olabilir. İşadamları bu noktada üretimini, ihracatını ve çalışanlarını düşünen yapıda olmalıdır.

Birazdan gerçekleştireceğimiz Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler ev sahipliklerinden dolayı başta değerli başkanım Osman GÖK’e, Eğirdir GİAD yönetim kurulu ve tüm üye arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım” dedi. 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...