Çağlar THK Genel Başkanlığına Aday

12 Ağustos 2015 19:06

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem'in istifasının ardından başkan vekilliğine seçilen Mustafa San, 12 Eylül'de yapılacak THK Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için THK Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan ve Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar’ın aday olduğunu bildirdi.

San, THK'nın 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu'nda 28 Aralık 2014'te genel başkanlığa seçilen Vacit Öktem'in 10 Ağustos itibarıyla başkanlık görevinden istifa ettiğini anımsatarak, THK Yönetim Kurulu kararıyla seçim gününe kadar THK Başkanlığına vekaleten kendisinin getirildiğini söyledi.

Ekim ayında yapılması planlanan THK Olağan Genel Kurulu'nun yönetim kurulu kararıyla12 Eylül'e çekildiğini açıklayan San, "Atatürk'ün bize emaneti olan THK dimdik ayaktadır. Bu süreç içinde yönetim kurulumuzla görevimizin başındayız. Tüm faaliyetlerimiz en üst seviyede devam ediyor. Türk Hava Kurumu çok büyük bir camia. Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Kurumuz tarafından sürdürülen faaliyetler hiçbir aksaklık olmadan devam edecek" diye konuştu.

THK'nın ülkenin geleceği ve gençlerin nitelikli olarak yetişmesine yaptığı katkılar noktasında çok önemli görevler üstlendiğini anlatan San, halkın kendilerine olan desteği ve inancıyla gelecekte çok daha önemli faaliyetlere imza atılacağına inandıklarını bildirdi.

THK Genel Başkanlığı için sadece delegelerin aday olabileceğini ifade eden San, "Şu anda görünen iki aday var. Türk Hava Kurumu Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan ve Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar. Delegelerden en çok oyu alan aday başkanlığa seçilecek" dedi.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...