Kalite ve dayanıklılık ön planda

12 Ağustos 2015 19:15

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM bünyesinde bulunan Beton Parke Üretim Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, kilit parkelerin basınç norm değerinin 3,2’den aşağı olmaması gerektiğini söylerken, “Bu norm yakalandığında istenilen seviye yeterli olmuş sayılıyor. Şu anda bizim ürettiğimiz ürünlerde ise normumuz 7,2’dir. Bunun anlamı en dayanıklı malzeme bizde olmuş oluyor. Malzemelerimiz her türlü deneye açıktır. Ürünlerimizin uzun yıllar bozulmadan kullanılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Kendilerinin belli bir prensiplerinin bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Belediyesi ve fabrikalarımızda ne yaparsak yapalım öncelik kalitedir. Kaliteden taviz vermek yok” derken, Türkiye’de yap-boz işinin çok olduğunu belirtti. Birkaç yıl içerisinde çoğu yerde bu tip taşların deforme olduğunu, kırıldığını dile getiren Günaydın, bunun da yanlış olduğunu bu yüzden kendi ürettikleri üründe kaliteyi ve dayanıklılığı ön planda tuttuklarını belirtti.

Ürettikleri kilit parke taşlarının istendiği her ortamda teste tabi tutulabileceğini ve bu şekilde kaliteli ve dayanıklı mal üretmenin mutluluğunu da yaşadıklarını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çürüğün iyisi olmaz ama sağlamın iyisi işte bu mal oluyor.  Ürünlerimiz yıllarca dayandığı için milli ekonomimize de sağlamlık açısından da katkı sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Günaydın, 7,2’lik basınca sahip ürünlerin, normal normlara sahip ürünlerden iki kat fazla dayanıklılığa sahip olmasına karşın fiyat farklarının da bulunmadığını ifade ederken, “Bunu da hizmet olarak görüyoruz. Sağlamlığa önem veriyoruz. Döşenen taşların yıllara sarih olmasını istiyoruz ve bu düşünce elde edilmiştir. Bu kalite ve sağlamlıkta malzeme üretmekten sevinç duyuyoruz. Ülke olarak ne üretirsek önde olmamız lazım. Avrupa’nın üzerinde üretim yapmamız lazım. Uzun yıllara sarih olan bu malzememizin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...