“Ürünlerimiz izolasyon bütünlüğüne sahip”

12 Ağustos 2015 19:16

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ bünyesinde bulunan İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile fabrikadaki ürünlerin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kurulan AR-GE Laboratuvarında incelemelerde bulundu. Başarının sırrının çalışmak ve araştırmanın neticesinde geliştirmekten geçtiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AR-GE Laboratuvarının, İzolasyon ve Yalıtım Fabrikasının kurulmadan önce devreye girdiğini aktardı.

Türk sanayi sektöründe genel tavrın bir başka ürünü taklit etmekten geçtiğini söyleyen Günaydın, bazı firmaların AR-GE çalışmalarına pek fazla önem vermediğini dile getirdi. BELMAŞ bünyesinde kurulan laboratuvarda yapı ve izolasyon noktasında iki kişinin AR-GE çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, iç ve dış cephe sıvaları olmak üzere 3 artı 3 sistemini oluşturmak istediklerini kaydetti. Strafor ile yapılan yalıtımların 5 sene içerisinde deforme olacağını söyleyen Günaydın, “Bizim vereceğimiz malzemeler ise yapının müddeti kadar olacak. Bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz, kalıcı çözümler arıyoruz. AR-GE laboratuvarında elde ettiğimiz ürünlerin üretimine geçiyoruz” dedi.

Fabrika bünyesinde fayans yapıştırıcıları da ürettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yapıştırıcının da pomza esaslı olduğunu böylelikle izolasyona da fayda sağladığını getirdi. İç mekanlarda da böylelikle izolatör görevi göreceğini, yakın zamanda yine şap üretimi de yapacaklarını dile getiren Günaydın, “Bu ürünler darbe ve normal sesi daireler arasında da kesmiş olacak. Şu anda birkaç ürün üretmeye başladık. Ürünlerimiz dayanıklı bir izolasyon bütünlüğüne sahip olacak. Doğal ürün olduğu için de bizim malzemelerimizde kanserojen madde olmayacak. Gerek bims gerekse izolasyon ve yalıtım fabrikalarımızı kurmakla bu kanserojen maddelerin de önüne geçmiş oluyoruz. Strafor konusunda ciddi bir rahatsızlık var. İşte bunun da panzehri biziz” şeklinde konuştu.

Fabrikadaki üretimin Almanlar tarafından da dikkatle takip edildiğini ve mal talebinde bulunulduğunu dile getiren Günaydın, “Başka ülkeler böylesine sağlıklı malzemeyi bizim buradaki dağlarımızdan kullanacak. Ancak biz burnumuzun dibinde olan malzemeyi kullanmayı tercih etmeyeceğiz. Isparta Belediyesi ve başkanı olarak benim, halkımızın sağlığını düşünmek zorunluluğu var. Bu fabrikanın kurulmasının ana gayelerinden birisi de halkın sağlığı içindir” görüşlerinde bulundu.

Ispartalı müteahhitlere ve inşaat sahiplerine de çağrıda bulunan Başkan Günaydın, kara kum ile pomza esaslı malzemenin karşılaştırılmaması gerektiğini ve ürünlerinin tercih edilmesini istedi. Günaydın, “Cüzi bir fiyat farkı gördüklerinde pahalı görüyorlar. İnşaatçılarımız ürünün kattığı verime karşın, ürünün de fiyatının çok cazip olduğunu bilmelidir” derken, belediye başkanı olarak ilk etapta Isparta’yı ve vatandaşı düşünmek zorunda olduğunu bildirdi. ‘İlimi düşünüyorum ve ilime bu konunun yerleştirilmesini istiyorum’ diyen Günaydın, “Herkesin sağlık açısından da bizim malzemelerimizi tercih etmelerini ve anlattıklarımızı yakinen takip etmelerini istiyoruz.  Paket sistemine de geçeceğiz. Bu fabrikamızın 3+3 (iç cephe 3 cm, dış cephe 3 cm sıva) izolasyon belgesi çıkmak üzere. Şimdiden Isparta’mıza ve ülkemize sağlıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...