Pınargözü’nun doğal güzelliği Antalya’da tanıtıldı

13 Ağustos 2015 18:45

Yenişarbademli İlçesinde bulunan Pınargözü Doğal Güzelliği, bu yıl beşincisi Antalya Kepez’de düzenlenen Uluslararası Pınargözü  Sanat Çalıştayı’nda resmedilen eserlerin bulunduğu sergi ile tanıtıldı.

Dr. Melek Günbey Güler’in küratörlüğünde bu yıl beşincisi gerçekleşen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda 12 ülkeden 40 sanatçı tarafından yapılan eserler düzenlenen törenle sergiye açıldı. 23 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Yenişarbademli Belediyesi sınırlarında bulunan Pınargözü’nde bir araya gelen dünyaca ünlü sanatçıların eserleri, Yenişarbademli’nin ardından Kepez’de Erdem Bayazıt Kültür merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Sanat Danışmanlığını Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas’ın üstlendiği çalıştayın sergi açılışı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem Tarafından gerçekleştirildi. Resim, heykel, seramik gibi dallarda 40 eserin bulunduğu serginin küratörü Güler, Tütüncü’nün Akdeniz Belediyeler Başkanı olarak iki yıldır kendilerini atölye çalışmalarında ziyaret ettiği ve çok büyük katkı sağladığının altını çizdi. Tütüncü ve Erdem’e teşekkürlerini sunan Güler, çalıştayın her yıl daha anlamlı hale geldiğini belirterek, farklı ülkelerden gelen sanatçı dostlarının memnuniyetini dile getirdi.

Açılış kurdelesini keserek, daha önce atölye çalışmalarını takip ettiği eserlerin son hallerini inceleyen Tütüncü, başta Güler olmak üzere tüm sanatçıları tek tek kutladı. Eserlere hayran kaldığını ifade eden Tütüncü, sanatı ve sanatçıyı her zaman desteklediklerini ve beşincisi gerçekleşen çalıştayın, çok uzun yıllar büyüyerek devam etmesini dilediğini ifade etti.

Serginin Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde meraklılarıyla buluşturulmasından sonra birçok şehre ulaştırılması planlıyor. 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...