Türkocağı Şöleni iptal

13 Ağustos 2015 18:53

Isparta Türkocağı, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri Türkocağı Şöleni’ni bu yıl iptal etti. Son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberlerinden dolayı Isparta Türkocağı, bu yıl 10’ncusunu yapmayı planladıkları Geleneksel Türkocağı Şöleni’ni yapmayacak.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Şube Başkanı Op. Dr. Levent Başyiğit; “Türkocakları Isparta Şubesi olarak "Türkocağı Şöleni"mizi geleneksel hale getirmiş ve 16.08.2015 Pazar günü 10.sunu Gölcük DSİ Bahçesinde icra etmeyi planlamıştık. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yapmış, davetiyelerimizi dağıtmış, afişlerimizi asmıştık. Şölenimize  Genel Merkezi temsilen Türkyurdu Dergisi Yazarlarından Ömer Özcan, 2012 yılında Hakk'a yürüyen Ülkücü Şair Abdürrahim Karakoç'un oğlu Doç.Dr.Enderhan Karakoç, Sanatçı Hasan Sağındık katılacaktı. Dede, Oğul, Torun 3 neslin buluşacağı  Şölenimizde Türk Milliyetçileri birbiriyle görüşüp sohbet edecek, çocuklar yarışacak, unutulmaya yüz tutan Türk Kültür, Örf, Adet ve Geleneklerimiz yaşatılıp, Milli bilinç oluşturma yönünde gayret sarf edecektik.

Atam Selçuklu Hakanı Alpaslan'dan bu yana Türk Yurdu olan, Çanakkale'de, Kurtuluş savaşında oluk oluk kan akıtıp Vatan yaptığımız bu topraklarda uzunca bir zamandır kötü emeller besleyen, Ülkemizin Güneydoğusunda ayrılıkçı, bölücü faaliyetlerde bulunan PKK son bir aydır çatışmasızlıktan vazgeçip kan dökmeye başlamış, Türk Milleti'ne de Şehit cenazelerini kaldırmak, Şehitlerimizin arkada kalanlarına sahip çıkmak vazifesi düşmüştür.

Türk Milletinin beka sorunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünün tehlike arz ettiği, her gün 3-5 Şehidimizin olduğu bu ortamda Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene 10.sunu gerçekleştirmeyi planladığımız Türkocağı şölenini  iptal edip, yapmamayı uygun gördük.

Bu vesile ile Türkocakları olarak yıllardır söylediğimiz" Elindeki silahı bırakmayan Teröristle müzakere değil mücadele edilir, verilen tavizler  Devletimizi zaafiyet içinde  gösterir ve yeni tavizler istemeyi, almayı nihai hedefleri olan Güneydoğumuzun da içinde olduğu  sözde Büyük Kürdistan'ı kurana kadar sürdürürler, bu yol çıkmaz sokaktır" ikazlarımızın ne denli doğru öngörüler olduğu bugün yaşadıklarımızla maalesef doğrulanmış olmaktadır. Keşke haklı çıkmasaydık....

Ülkeyi yönetme durumunda olanların siyasi ihtiraslarının esiri olarak, kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de yaşanmakta olan Savaş ve belirsizlik , Ülke içerisinde PKK ve İŞİD Terörünün azgınlaşıp, kaos  görüntüsü veren bu ortamda ülkeyi yeni bir seçime sürüklemeleri doğru bir hareket olmayacak, bunu gerçekleştirenleri tarih not edecek, Büyük Türk Milleti, şahsi ikbal ve beklentilerini Ülkenin menfaatlerinin önüne alanları affetmeyecektir.

Kamuoyuna  saygı ile duyurulur” dedi.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...