BELEDİYEDEN GIDA BANKASI

13 Ağustos 2015 18:59

Isparta Belediyesi, ilimizdeki ihtiyaç sahipleri için yeni bir uygulama başlattı. Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Yeni Çarşamba Pazarı 6. Blok’ta açılan Gıda Bankası sayesinde artık ihtiyaç sahipleri ne istiyorlarsa alabilecekler.

Isparta Belediyesi Gıda Bankası açıldı. Gıda Bankası’nın dün yapılan açılışına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan ve Yeni Çarşamba Pazarı içerisinde ilk etapta 80 metrekare alan üzerinde kurulan, ihtiyaç sahibi insanlara verilecek ‘Gülkart’ ile aylık ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla kurulan Gıda Bankası’nın açılışı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından gerçekleştirildi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı Gıda Bankası’nın açılışında yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, market içerisinde gıda, temizlik ve giyim başta olmak üzere çeşitli ürünler olduğunu kaydetti. Gıda Bankası’ndan belediyeye müracaat eden ve gerekli değerlendirmeler sonrası ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşların alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Gıda Bankası’nı açarak bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burayı misliyle büyütmek istiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya gelerek Gülkart’ları ile kendi alışverişlerini yapabilecekler. Gülkart’lara her ay belli bir bedel yüklenecek. Böylelikle vatandaşlarımız birilerinin verdikleriyle değil, kendi ihtiyaçları olan ve arzu ettiklerini alabilecekler” dedi.

Gıda Bankası’ndaki ürünlerin her birisinin en kaliteli mallardan oluştuğunu kaydeden Günaydın, “Düşüncemiz bu alanı 10 kat daha büyütmek. İlk etapta en fazla vatandaşlarımızın ihtiyaçları nelerdir onları tespit edeceğiz ve buna göre kendimize yön vereceğiz.  Yine ilerleyen dönemde bu marketlerimizi şehrin belli bölgelerinde çoğaltabiliriz” derken, Gıda Bankası’nın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Mütevazi mağazamız hayır, huzur, bereket getirsin” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...