Ispartalı kadın girişimciler gül markasını Kırıkkale’de tanıttı

14 Ağustos 2015 18:17

Gülümse Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Kırıkkale Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlemiş olduğu Ayçekirdeği Şenliğinde Isparta’yı temsilen stant açtı. İki gün boyunca açık kalan stantta organik gül reçelleri, ceviz helvası ve gül ürünlerinin yanı sıra Gülümse Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından mahallerde dokunan halı ve kilimler sergilendi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Kırıkkale Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlemiş olduğu Ayçekirdeği Şenliği geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.Şenliklerde Isparta’yı Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Gülümse Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi temsil etti.

7 Ağustos Cuma günü Kırıkkale’ye giden Kooperatif üyeleri iki gün süren şenliklerde öncelikle; ev usulü üretilen organik gül reçelleri, yaşatmayı ve tanıtmayı misyon edindikleri yöresel atıştırmalık ceviz helvası ve gül ürünleri ile en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ve satış yaptıklarını söylediler.

Isparta denilince ilk akla gelen değerler arasında yer alan halıyı canlandırmak ve yaşatmak adına girişimlerde bulunan Gülümse Kadın Kooperatifi Başkanı Dilek Gündüz; Dere mahallesi, Yenice Mahallesi ve Çünür’de açtıkları kurslarda dokunan halı-kilimleri de Kırıkkale Ayçekirdeği şenliğinde sergilediklerini söyledi.

Daha önce de Antalya Expo Center‘de açılan Yörex fuarına, Konya’da düzenlenen İpek Yolunun Kadın yolcuları organizasyonuna katıldıklarını söyleyen Dilek Gündüz bu tür organizasyonların diğer illerdeki girişimci kooperatiflerle tanışmak, iletişim kurmak ve üretilen ürünlerin pazarlanması adına verimli olduğunu söyledi.

 

 

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...