Eğirdir 13. Triatlon için hazır

14 Ağustos 2015 18:26

Aralıksız olarak 12 yıldır devam eden ve bu yıl 13.sü gerçekleşecek olan Uluslararası Eğirdir Triatlonu hafta sonu yapılacak. Eğirdir Belediyesi, ilçenin tanıtımı için büyük bir organizasyon olarak gördüğü triatlonu 14 -16 Ağustos 2015 tarihlerinde konserlerle süsleyecek. 

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  “ Eğirdir Triatlonu, Türkiye’nin Alanya’dan sonra kesintisiz ardı ardına yapılan 2. Büyük organizasyonudur. Eğirdir’in Avrupa ve Dünya’ya açılan kapısıdır, Avrupa’nın en iyi triatlon parkurlarından birine sahiptir. Yüzme parkuru en temiz suda gerçekleşmektedir. Türkiye Triatlon Federasyonu’nun Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Kaymakamlığı ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda ETU’ya resmi başvuru yapıldı. Eğirdir coğrafyasının Triatlona uygun olması ve son yıllardaki organizasyonların mükemmelliği üzerine Eğirdir’de Uluslararası Triatlon yarışlarının tekrar düzenlenmesine karar verildi. Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan şampiyonaya daha önceki uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi çok sayıda yabancı ve yerli triatletin katılmasını beklemekteyiz. Daha önceki uluslararası yarışlarda Eğirdir tecrübe sahibi, 2015 yılında da bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirilecektir. 14 Ağustos Cuma akşamı ve 15 Ağustos Cumartesi akşamı halkımıza ücretsiz açık hava konseri düzenlendi. Cuma akşamı Yusuf Güney, Dilek Kavral, Esma Er ve Aydan Akbay sahne alacaklar. Cumartesi akşamı da Gökçe, Olcay Ağırbaş, Meltem Erensoylu ve Aydan Akbay sahne alacaklar. Konserlerimize bütün halkımız davet ediyoruz" dedi. 

Triatlon yarışları devam ederken, görsel şovlarında gerçekleşeceği belirtilirken, su gösterilerinin de yapılacağı ifade edildi.

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...