CHP’de 28 Eylül-25 Ekim arasında İlçe Kongreleri gerçekleştirilecek

14 Ağustos 2015 18:27

Ülke, genel seçimlerin ardından iki ay geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması nedeniyle siyasi belirsizlik yaşarken, CHP de kongre süreci başlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Senayi Demirkol, Genel Merkezin kendilerine gönderdiği program dahilinde önümüzdeki üç aylık sürecin kongre süreci olacağını belirterek, bu sürecin 15 Ağustos da Muhtarlık Bölgesi Mahalle Delege seçimleriyle başlayıp Kasım ayı içinde yapılacak il kongresiyle sona ereceğini söyledi.

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, ülkenin 2 aydır hükümetsiz yönetildiğini ve koalisyon kurulamıyorsa hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Hükümet kurulamayıp erken seçime gidilmesi halinde kongrelerin 2016’ya kalabileceğini vurgulayan Başkan Demirkol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Partimizin kongrelerini aslında geçen yıl yapacaktık ama seçim nedeniyle Genel Başkanımız bu yıla erteledi. 15 Ağustos 2015 tarihinde muhtarlık bölgesi mahalle delege seçimlerimizle bu süreci başlatacağız. Her ilçe kendi bulunduğu bölgede delege seçimlerini gerçekleştirecek. Ancak hangi mahallede kaç delege olacağı bildirilmedi. 28 Eylül - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında da ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Kasım ayı içerisinde ise il kongremiz olacak. İl kongre tarihimizi MYK belirleyecek. Aralık’ta da büyük kurultay düşünülüyor. Ancak erken seçim olursa kongreleri Ocak ayına erteleme durumu var. Koalisyon görüşmelerinin sonucunu bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan koalisyon görüşmeleri kapsamında düşüncelerini açıklayan Başkan Demirkol; “Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak her zaman ülkenin zor zamanlarında taşın altına elimizi koyarız. Son günlerde terör olayları arttı. Ülke iyi yönlere gitmiyor. Bunun önlenmesi için büyük bir koalisyonun kurulması lazım. Bu boşluğu piyasalar da kaldırmadı. Türkiye 2 aydır hükümetsiz. Eğer koalisyon kurulamıyorsa hemen erken seçime gidilmeli. Biz parti olarak erken seçime de hazırız. Eğer erken seçim olursa bizim için ön seçim takvimi yetişmez. Mevcut adaylarla mı gideceğiz ya da genel merkez mi aday gösterir onu ben de bilmiyorum. Genel merkezin vereceği karara saygı duyarız” dedi.

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...