Sütçüler’de "Evlilik ve Aile İçi İletişim" semineri

14 Kasım 2012 17:42

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Evlilik ve Aile İçi İletişim" konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen halk seminerlerinin ilki Sütçüler ilçesinde gerçekleştirildi.

Sağlık Grup Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı işbirliği ile Belediye Konferans Salonunda halka yönelik gerçekleştirilen seminerde, Psikolog Şule Tola sunum yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, konu ile ilgili seminerlerin devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Aile toplumun en küçük parçası ve en kutsal kavramlardan biridir. Toplumun beslendiği kaynak ve geleceğimizin sigortasıdır. Aile toplumsal kalkınmanın adeta toprağıdır ve bu toprak işlenmeli, yabani otların istilasından ve fırtınalardan korunmalı, güneşten yeterli seviyede faydalanması sağlanmalıdır. Bu toprak kendi kaderine terk edilmemeli, aileyi oluşturan bireyler desteklenmeli, olumsuz etkilerden korunmalı ve aile bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Aile içindeki huzursuzlukların giderilmesi, huzursuzluktan etkilenen ailelerin yeniden yapılandırılması ve ailelere rehabilitasyon programlarının uygulanması gerekmektedir.

Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Psikolojik Danışma Merkezimizce "Sev, Değer Ver, Paylaş" sloganıyla yürüttüğümüz evlilik öncesi danışmanlık eğitimlerimiz ve evlilik sonrası yaşanan sorunlarla ilgili bireysel danışmanlık eğitimlerimiz devam etmektedir. Son yıllarda problemli aile müracaatlarında artışlar görülmüş ve aileler çözüm yollan aramaya başlamışlardır.

Bu kapsamda "Evlilik ve Aile İçi İletişim" konusunda farkındalık oluşturmak için halkımızı aydınlatmak amacı ile Sütçüler İlçesinde Sağlık Grup Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı işbirliği ile Belediye Konferans Salonunda halka yönelik Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Programlan Birimi dâhilinde hizmet veren Psikolojik Danışma Merkezimizde görevli Psikolog Şule Tola'nın sunumu ile 08.11.2012 tarihinde halk semineri düzenlenmiştir”.

 

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...