Orman ürünlerinin satışına ilişkin bilgilendirildiler

15 Ağustos 2015 12:59

Oduna dayalı orman ürünlerinin satışına ilişkin tebliğin yenilenmesiyle ilgili olarak Firma yetkililerine, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde 12.08.2015 tarihinde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Isparta orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci başkanlığındaki toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Saim Mere, Yaşar Ramazan Kartal, Nuri Maraş, İ.P. Şube Müdürü Necip Büyükyıldırım, BAKAD (Batı Akdeniz Keresteciler ve Ambalajcılar Derneği) üyesi firmaların yetkilileri, temsilcileri ile Ticaret odası 14.Meslek Komitesi üyeleri katıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci yaptığı açılış konuşmasında ’’Oduna dayalı orman ürünlerinin satışıyla ilgili önceki yönetmelikler ve tebliğ değişiklikleri birleştirilerek günümüz koşullarına uygun şekilde revize edilip tek bir kitapçık haline getirildi. 303 sayılı tebliğ, yoğun teknolojinin hayatımıza ve işyerine girmesi sonucunda, gerek duyulacak uygulamalar göz önünde bulundurularak hazırlanmış ve teşkilatımız ihtiyacını uzun yıllar cevap verecek şekilde oluşturulmuştur. Tebliğ ile kurumun satış usulleri disiplin altına alındığı gibi, Odun hammaddesini işleyen firmaların ihtiyaçlarının karşılanmasını garantili hale getirmiştir. Böylelikle ilgili Firmaların büyümesinin önündeki engelleri ortadan kaldırdığı inancında olduğunu’’ ifade etti.

Daha sonra, Orman Genel Müdürlüğü’nün modern teknolojik koşullara uygun olarak hazırlanan ’’Oduna Dayalı Orman Ürünlerinin Satış, Esas ve Usulleri hakkındaki 303 sayılı’’ tebliğ konusunda İşletme Pazarlama Şube Müdürü Necip Büyükyıldırım tarafından bir sunum gerçekleştirildi. 1952 yılından bu yana yürürlükte olan orman ürünlerinin satış esas ve usullerini belirleyen tebliğin yenilenen kısımlarına ayrıca değinilen sunumda getirilen yenilikler irdelendi. İnternet ortamından satış yapılabiliyor olması, Tahsisle odun satışı yapılabilecek kurum ve kişilerin güncellenmesi, enerji piyasasının ihtiyacını karşılamak üzere gerekli düzenlemeler yapılmış olması, ihaleli satışların günümüz koşullarına ayak uyduracak şekilde gerekli düzenlemelerin yer almış olması gibi, yeniliklerin olduğu bilgisi verildi. Ardından Firma yetkilileriyle tebliğ ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduktan sonra, değerlendirmeler yapılıp toplantı sona erdirildi.

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...