“Bu işin Belediyeye maliyeti 30-35 milyon TL”

15 Ağustos 2015 13:05

Özel İdareye ait alana yapılması planlanan 5 bin kişilik öğrenci yurduna ilişkin ‘’Engellemeye çalışıyor’’ iddialarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sonunda patladı. Ruhsat aşamasına gelen süreçte ön çapını verdiğini belirten Başkan Günaydın, ‘’Ön çapını verdim’’ dedi. Bu işe kalkışmadan kendine herhangi bir şey sorulmadığını ifade eden Günaydın, bu işin belediyeye getirdiği yükü ortaya koydu. İlk etapta o alanla ilgili yapılmak istenen başka bir çalışmayı dile getiren Günaydın, ‘’Müteahhit çağırdım. Bize bir hata daha yaptılar. By pass yaptılar bizi. Ben kanun adamıyım. 10 gün önce çapı da verdim. Ama orada 5 bin kişilik yurt yapılıyor. Memduh Oğuz döneminde bize orayı turizm alanı yapın dediler. Biz de orayı turizm alanı yaptık. Güzel bir otel olacaktı. Fakat olmadı daha sonra yurt denildi. 400 kişilik yurt olacaktı ama bu rakam 5 bin kişiye çıktı. Oranın altyapısı yeterli olmayacaktır. Bunu bana önceden sormaları lazımdı. Biz yurt yapacağız altyapısı nedir diye kanunen sormaları lazımdı. Sormadıkları gibi bakanlığa gittiler’’ diye konuştu.

Öte yandan 5 bin kişilik öğrenci yurdunun o bölgede kurulmasıyla ortaya çıkacak maliyetleri sıralayan Günaydın, şöyle devam etti; ‘’Şuanda arıtma tesisimiz yetmiyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri sık sık Cuma gelip deney alırlar. Pazartesi gününe kadar mikropları artsın diye bekletip laboratuvara sokarlar. Kirli diyerek bize ceza keserler. Bu bizim birkaç kez başımıza geldi. Bunu hiçbir yerde söylemiyorum. Kol kırılıp yen içinde kalıyor. Arıtma tesisimiz yetmiyor. 1999’da yapıldı kapasitesi doldu. Şimdi hastane ve 5 bin kişilik yurt devreye girince yeni bir arıtma tesisi gerekecek. Arıtma tesisimizi bir miktar genişlettiğimizde 16 milyon lira masraf yapmamız lazım.

Hem bize ceza kesin, hem bizi by pass edin hem de bize sormayın. Bizim orası için 18 km boru çekmemiz lazım. Bu da bize 6,5 milyon liraya mal oluyor. 18 km’nin içinden 10 km’sini de istimlak etmemiz gerekiyor. Bu istimlak nasıl yapılacak? Parayı nereden bulacağız? Neden sormuyorsun? Kardeşim orası dağın başı. Hem sormayın hem bize Günaydın demeyin sonra bize 30-35 milyon TL yük yüklüyorlar.

Bana bir sorun. 10 km’nin kamulaştırılması çok zor olacak. Nasıl yapacağız? Müteahhidi çağırdım. Bunları söyledim. Orayı yaptığım zaman orası 4 kat daha değerlenecek. O zaman yüzde 10’da bana pay versinler. Ben halkın parasını oraya harcayacağım sen de milyonları kazanacaksın. Ben oranın çapını şartlı verdim. İnşaat ruhsatı aşamasında göz önüne alınacak diye çapını verdim. Engel olmuyorum. Ben halkımı korumak zorundayım. Ben halkımı koruyorsam müteahhitler de o parayı verecekler.’’

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...