İtfaiyeciler eğitimden geçti

15 Ağustos 2015 13:07

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce, ilçe, belde, askeriye, kurum ve kuruşlarda görev yapan 35 kişilik guruba eğitim verildi. İtfaiyecilerin aldığı eğitimler iki aşamalı olarak gerçekleştirilirken, eğitimler 5 gün sürdü. Kursiyerlere Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce yanma, yangın, yangın çeşitleri, kişisel koruyucu donanımlar ve malzemeler, yangına müdahale şekilleri, yaralı taşıma usulleri gibi çok sayıda konuda eğitim verildi. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım belgeleri Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Erdem tarafından verildi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın direktifleri doğrultusunda her yıl periyodik olarak tüm ilçe belde itfaiyelerine 112 çağrı merkezi olarak teorik ve pratik eğitimler verdiklerini söyleyen İtfaiye Müdürü Halil Açar, “İtfaiyeci arkadaşlarımıza Isparta Belediyesi itfaiyesindeki ekipmanların, teknolojilerin tanıtılması, bunlardan daha iyi nasıl faydalanılabilir bunları gösteriyoruz. Vatandaşların en zor anlarında can ve mal güvenlikleri için bunların kullanım şekillerini uygulamalı olarak gösteriyoruz. İnsanların en zor anlarında her zaman itfaiyeciler olarak birlik ve beraberlik içerisinde 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz” dedi.

Katılımcılara belgelerini veren Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem de, mevcut eğitimlerin belirli periyotlar dahilinde sürdüğünü ve 9 ayrı kurumdan 35 personele eğitim verildiğini kaydetti. Yangınların çoğunluğunun elektrik kontağından ve kış aylarında da bacalardan çıktığını belirten Başkan Yardımcısı Recep Erdem, “Vatandaşlarımızdan kış ayları gelmeden baca temizliklerini yaptırmalarını rica ediyoruz. Yangın başlamadan söndürülür. Her evde bir yangın tüpünün bulunması ilk müdahale için çok önem taşıyor. Vatandaşlarımızın bunlara dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.    

Kursa katılan kursiyerler de, kurslarda gördükleri eğitimlerin çok faydalı olduğunu kaydederek, eğitimlerin verimli geçtiğini aktardılar.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...