Öğrenciler ‘Sağlıklı Beslenme’ konusunda eğitiliyor

14 Kasım 2012 17:43

Dengesiz beslenmenin önlenmesinde beslenme eğitimi ve sağlıklı beslenme bilincinin kazandırılması amacıyla, okullarda eğitim çalışmaları yapılıyor.

Gelecek nesillerin daha sağlıklı olmasını hedeflediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü 2012-2013 eğitim yılı boyunca bütün okullarda konuyla ilgili eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Kişioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Beslenme, sağlığımızı korumak geliştirmek ve yaşam kalitemizi yükseltmek için vücudumuzun ihtiyacı olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır.

Besin öğeleri vücudumuzun ihtiyacı düzeyinde alınamadığı zaman yetersiz beslenme oluşur. Bu besinlerin herhangi biri alınamadığında, gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişmemiz yavaşlar, sağlığımız olumsuz yönde etkilenir.

Gereğinden fazla besin tüketilirse, çok alınan bazı besinler vücutta yağ olarak depolandığı için sağlığımıza zarar verir. Buna " Dengesiz Beslenme" denir.

Çocuklarımıza beslenme alışkanlıklarının erken yaşlarda kazandırılması, onların yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmeleri, spor ve fiziksel aktivitelerle sağlıklı bir yaşama kavuşmalarının sağlanması gerekmektedir. Günümüzün en önemli sağlık sorunu haline gelen ve bütün ciddi hastalıkların temel sebebi olan "Obezite" nin de önüne geçmenin ilk koşulu yine çocukluk çağlarında beslenmenin dengeli ve yeterli olması esasına dayanmaktadır.

Dengesiz beslenmenin önlenmesinde beslenme eğitimi ve sağlıklı beslenme bilincinin kazandırılması çok önemlidir.

İşte bu amaç doğrultusunda Halk Sağlığı Müdürlüğümüz okullarımızda "Yeterli ve Dengeli Beslenme" konusunda eğitim vermeye başlamıştır. Gelecek nesillerimizin daha sağlıklı olmasını hedefleyen Halk Sağlığı Müdürlüğümüz 2012-2013 eğitim yılı boyunca bütün okullarda konuyla ilgili eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir”.

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...