Isparta´dan 549 hacı adayı Kutsal topraklara gidecek

15 Ağustos 2015 13:15

Müftü Yardımcısı Veli Bilgiç, 2015 yılı hac sezonunda kutsal topraklara gidecek 549 kişilik heyetin ilk kafilesi 1 Eylül 2015'de yola çıkıyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarının gidiş tarihleri kesinleşti. Bu yıl uçuşlar Süleyman Demirel Havalimanı'ndan yapılacak ve Ispartalı hacı adayları iki ayrı kafile halinde kutsal topraklara gidecek.

"ISPARTA HACILARI İKİ KAFİLE HALİNDE GİDECEK"

2015 yılında ilimizden hacca gidecek hacı adayları için düzenlenen seminerlerin tamamlanmasının ardından kutsal yolculuğun da ne zaman başlayacağı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Buna göre; Isparta’dan gidecek iki kafile de aynı tarihte gidecekler. Ispartalı hacı adaylarının bu yıl iki kafile şeklinde kutsal topraklara gideceğini ifade eden İl Müftü Yardımcısı Veli Bilgiç, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; "96 kişilik ilk hacı kafilesi 1 Eylül 2015 tarihinde saat 01.30'da Türk Hava Yollarının Uçağı ile Süleyman Demirel Havalimanından Cidde'ye hareket edecek. 153 kişilik ikinci kafile de aynı gün ve aynı yerden kutsal topraklara gidecek. Bir ve ikinci kafilenin mukaddes topraklara uğurlanması için İl Müftülüğünce aynı gün akşam namazına müteakip Terminal Cami önünde uğurlama töreni düzenlenecek. Törenin ardından hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere Süleyman Demirel Havalimanına hareket edecekler. Birinci kafilenin Kafile Başkanlığını Uluborlu Müftüsü Yusuf Acar, ikinci kafilenin kafile başkanlığını ise Uzman Vaiz Durmuş Demirel yapacaklar.

TOPLAM 549 KİŞİ HACCA GİDECEK

Böylece, Isparta’dan gidecek birinci ve ikinci hac kafilesi de 1 Eylül 2015 günü saat 01 30'da Cidde'ye uçacaklar. Bu yıl Isparta’dan 326'sı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde, 223'ü de Hac organizasyonu düzenlemeye yetkili A Grubu Seyahat Acentaları ile olmak üzere toplam 549 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının 285'i normal tip, 34'ü müstakil ve 7'si de otel tip sisteminden oluşuyor" dedi.

GİDİŞ VE DÖNÜŞLER SÜLEYMAN DEMİREL HAVALİMANINDAN

Diyanet işleri Başkanlığı 2015 yılı hac sezonunda Isparta, Burdur ve Afyon illerinin hacı adaylarını Süleyman Demirel Havalimanından kutsal topraklara gönderme kararı aldı. Türk Hava Yolları uçakları üç ilden yaklaşık 2 bin 500 hacı adayını havalimanımızdan kutsal topraklara götürüp, bir ay sonra tekrar havalimanımıza getirecek.

İLK KAFİLE 1 EYLÜL'DE GİDECEK

Bu doğrultuda Isparta Süleyman Demirel Havalimanından kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının gidiş tarihleri 1 - 5 Eylül, dönüş tarihleri ise 8 - 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Süleyman Demirel Havalimanından kutsal topraklara yolculuk için ilk kafile Isparta hacılarından oluşacak ve hareket saati ise 1 Eylül 2015 saat 01.30 olarak belirlendi.

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...